Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-10-2010

Rustige horecadienst in Breda

BREDA: De agenten van de horecadienst hebben in het uitgaanscentrum van Breda een rustige dienst gehad. Er werd slechts één aanhouding verricht. Wel werden er 37 bekeuringen uitgeschreven. Ook nam de politie nog een vonnisklant mee, een 21-jarige Bredase, die twee boetes van elk 112,50 euro had open staan. Zij heeft de boetes betaald.

Een 24-jarige Bredanaar werd omstreeks 04.15 uur aangehouden omdat hij betrokken was bij een opstootje op de Vismarktstraat en ook na herhaalde vordering weigerde de binnenstad te verlaten. Na zijn aanhouding begon hij de agenten uit te schelden. Ook bleek hij geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Hij heeft een Au dagvaarding gekregen.

Er werden zesentwintig parkeerbonnen uitgeschreven. Verder werden drie stappers bekeurd voor baldadigheid. Ook kregen vier wildpassers een proces-verbaal. De overige bekeuringen waren voor bezit honkbalknuppel (1), geen legitimatiebewijs (2) en een verlopen APK (1).

Arrestatie na mishandeling Bredase (19)

BREDA: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.40 uur een 29-jarige Bredanaar gearresteerd die verdacht wordt van het mishandelen van een 19-jarige vrouw uit Breda. De verdachte zou het slachtoffer op straat keihard in haar buik getrapt hebben.

Het slachtoffer verklaarde dat ze met haar vriend in een auto over de van Vlietstraat reed. Ze hoorden dat er iets tegen hun auto gegooid werd. Er bleek vanuit een groepje van drie mannen en een vrouw een blikje bier tegen hun auto gegooid te zijn. Ze stapten uit om verhaal te halen. Tijden het tumult dat vervolgens ontstond werd de vrouw door een van die mannen keihard tegen haar buik getrapt. Het slachtoffer vertelde dat ze duizelig werd en dat ze bloed op moest geven. Ze werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, waar ze mogelijk nog terug moet komen voor een echo. Het slachtoffer kent het groepje waartoe ook de dader behoort. Er is een al langer slepende ruzie in de relationele sfeer, een van die mannen is namelijk de ex partner van haar zus. Zij heeft recent aangifte gedaan tegen haar ex van vernieling en bedreiging. Nadat het slachtoffer haar verhaal gedaan had, besloten de agenten om de verdachte op zijn huisadres aan te houden.

Boomstamdieven op heterdaad betrapt in Schijf

SCHIJF: de beheerder van het bosgebied, het voormalig landgoed van Carlier, aan de Schoolstraat heeft donderdagmiddag twee mannen betrapt op de diefstal van hout.

Hij zag dat twee mannen bezig waren met het inladen van boomstammen in een vrachtauto. De dieven hadden al tien boomstammen in hun auto gelegd. Het gaat om gezaagd hardhout (vogelkers) met een waarde van 35 euro per kuub. De beheerder hield beide mannen staande en droeg hen over aan, een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en de politie. Beide mannen hebben een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontrole in Breda

BREDA: De politie heeft donderdag zowel 's morgens als 's middags een controle gehouden om de verkeersveiligheid te bevorderen op de Belcrumweg. De actie richtte zich vooral op snelheidsovertreders en het niet dragen van autogordels. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werden 27 bekeuringen opgemaakt voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 76 km / uur.

Vlam in de pan oorzaak woningbrand in Breda

BREDA: Vannacht werd omstreeks 01.45 uur een brand gemeld in een bovenwoning op de Wilgenbroek. Een van de bewoners was frikadellen gaan bakken. Tijdens moment van onoplettendheid was er brand ontstaan. De bewoners, man, vrouw en twee kinderen waren al uit de woning toen de eerste agenten arriveerden. De bewoners in het benedenpand en de buren waren echter nog niet gealarmeerd. Dat hebben de agenten gedaan. De brandweer heeft de brand geblust. Salvage kwam ter plaatse om de schade op te nemen. Een verpleegkundige van de ambulancedienst heeft de bewoner behandeld, ze bleken geen problemen met hun luchtwegen te hebben.

Brand in bovenwoning in Galder

GALDER: Vanmorgen is omstreeks 08.50 uur brand uitgebroken in een woning boven een bedrijfspand aan de Galderseweg. De kamers worden bewoond door Poolse arbeiders, er was echter niemand thuis. De brandweer schaalde op naar grote brand en zette vier voertuigen in, waaronder een hoogwerker. De schade is aanzienlijk. De oorzaak van de brand is nog onbekend, er zijn echter geen aanwijzingen voor
brandstichting. Salvage en de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de Gemeente zijn gewaarschuwd om de benodigde maatregelen ter plaatse te nemen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-10-2010 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |