Politie Haaglanden

Persberichten 15 oktober

Haaglanden, 15-10-2010

Haagse (78) in woning overvallen
Den Haag De bewoonster van een woning aan de Jan Bronnerkade werd donderdag 14 oktober, een dag na haar 78e verjaardag, het slachtoffer van een overval. Omstreeks half zeven s avonds drongen twee jongens de woning van de vrouw binnen. Zij bonden het slachtoffer vast en doorzochten de woning. Uiteindelijk gingen zij er met geld en goederen vandoor. Van de twee jongens is alleen bekend dat zij tussen de 15 en 17 jaar oud zijn, donkere jassen droegen en vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf zijn. Vermoedelijk hebben tijdens de overval twee mededaders voor de woning op de begane grond op de uitkijk gestaan. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de overval of mogelijk iets hebben opgemerkt dat kan bijdragen aan de oplossing van de zaak. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Overval mislukt, politie zoekt getuigen
Den Haag Twee mannen probeerden donderdag 14 oktober tevergeefs een overval te plegen op het Parnassia-terrein. De mannen drongen omstreeks één uur s middags een pand aan de Rozenbottelstraat binnen en probeerden daar een afgesloten ruimte binnen te komen. Toen dat niet lukte, gingen de mannen er vandoor. De twee droegen helmen en donkere kleding, een verder signalement ontbreekt. De politie zoekt mensen die wellicht meer kunnen vertellen over de mislukte overval of de daders. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Twee politievoertuigen uitgebrand, politie zoekt getuigen Den Haag - De politie zoekt getuigen van een brandstichting in twee politieautos vrijdag 15 oktober om 05.15 uur. Terwijl de politie, in het kader van een onderzoek, onderzoek deed in een woning aan de Erasmusweg nabij de Aagje Dekenlaan hoorden zij buiten op straat een harde knal. Toen zij naar buiten keken, zagen zij dat twee politievoertuigen die in brand stonden. Door de brand raakten beide voertuigen, een opvallende surveillanceauto en een auto van de recherche, ernstig beschadigd. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat men iets brandends in de auto's heeft gegooid. Een rechercheteam is een onderzoek begonnen naar de daders van deze brandstichting. Hebt u informatie over deze zaak? Kent u de daders? Bel met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Veel bekeuringen tijdens controle in trams
Den Haag Tijdens een gezamenlijke controle door HTM- en politiepersoneel zijn donderdag 14 oktober 130 zwartrijders betrapt. Politieagenten en HTM-controleurs voerden tussen vijf uur s middags en twee uur s nachts controles uit op de tramlijnen 9 en 16. Behalve de zwartrijders, werden ook 26 mensen bekeurd die zich niet konden identificeren. De politie hield vijf illegale vreemdelingen aan, maakte vijfmaal een proces-verbaal op voor het veroorzaken van overlast en hield drie mensen aan die nog boetes hadden openstaan. Een persoon kreeg een bekeuring voor belediging.

Automobilist klemgereden en beroofd
Den Haag Een 34-jarige automobilist uit Hongarije werd donderdag 14 oktober klemgereden en beroofd. Het slachtoffer reed omstreeks drie uur s middags door de Zwolsestraat toen hij vlak voor de kruising met de Gevers Deynootweg werd klemgereden door twee autos. De inzittenden spraken de bestuurder aan en namen zijn autosleutels af. De man voelde zich zo bedreigd dat hij er vervolgens rennend vandoor ging. Toen hij even later terugkeerde, waren de daders verdwenen. Zij hadden de auto achtergelaten, maar wel de autosleutels meegenomen. Onduidelijk is nog of zij ook andere goederen uit de auto hebben weggenomen. De politie onderzoekt de achtergrond van het opvallende incident en is op zoek naar mensen die hiervan getuige zijn geweest. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag Een 75-jarige Haagse fietsster raakte donderdag 14 oktober gewond bij een aanrijding op de Van Alkemadelaan. Het slachtoffer kwam omstreeks één uur s middags in botsing met een bestelbus, die werd bestuurd door een 60-jarige Hagenaar. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de ernst van haar verwondingen is onbekend. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Gewonde bij woningoverval
Den Haag Een 54-jarige man raakte donderdag 14 oktober gewond bij een overval op zijn woning aan de Noorderbeekstraat. Het slachtoffer opende omstreeks half tien s avonds de deur, nadat was aangebeld. Direct werd hij aangevallen door een onbekende man met een mes. Tijdens de worsteling die ontstond, raakte het slachtoffer gewond. Hij moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De dader was een junkachtig type met opvallend grote ogen en kort, donkerblond stekelig haar. De man was tussen 1.80 en 1.85 meter lang en droeg een blauwe spijkerbroek en een blauw-grijze jas. Na de overval ging hij er vandoor in de richting van de Fahrenheistraat. De politie is op zoek eventuele getuigen. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Aanhouding voor bekladding
Den Haag Twee Haagse jongens van 14 en 15 jaar werden donderdag 14 oktober rond 18.00 uur via camerabeelden betrapt toen zij met viltstift een gebouw aan de Van Ostadestraat bekladden. Surveillerende politieagenten konden op aanwijzing van de medewerkers van de monitorcentrale van Politie Haaglanden de twee jongens aanhouden in de Jan van Gojenstraat. Tijdens de fouillering kwam bij een van de twee jongens een setje viltstiften te voorschijn. Hierop is het tweetal aangehouden. Ze kregen verschillende processen-verbaal, onder meer voor vernieling en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Motorfiets gestolen
Voorburg Een 36-jarige Voorburger meldde donderdag 14 oktober kort voor middernacht dat zijn motorfiets was gestolen. De motorfiets, een Suzuki 1000 met het kenteken MP-FR-95 stond geparkeerd op de stoep van de Monseigneur van Steelaan. Hebt u informatie over deze diefstal? Bel met de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem 0800-7000.

Aanhoudingen na overlast
Den Hoorn De politie hield donderdag 14 oktober om 23.30 uur drie mannen in de leeftijd van 28 tot 35 jaar aan in verband met overlast en vernielingen. De manen gedroegen zich op de Tanthofkade dermate luidruchting dat omwonenden de politie belden. De agenten hielden de mannen aan, toen bleek dat zij ook enkele plantenbakken hadden vernield.

Heterdaadje
Maasdijk Politieagenten hielden vrijdag 15 oktober een 31-jarige verdachte aan op verdenking van inbraak in een vrachtwagen. De man wist een vrachtauto die aan het Nollaantje geparkeerd stond open te maken. Politieagenten die een melding kregen, zagen de verdachte lopen en konden hem op aanhouden. De man had enkele goederen uit de vrachtauto bij zich.

Rectificatie: man probeert vals geld te wisselen Delft - De 45-jarige man uit Delft die op 28 september in de Vosmaerstraat ter zake oplichting werd aangehouden, blijkt niets te hebben misdaan. De man zou voorbijgangers een vals briefje van 50 euro hebben aangeboden Bij de aanhouding van de man bleek de man in het bezit van een bankbiljet van 50 euro, waarvan niet direct duidelijk was of het echt of vals was. Aan het politiebureau werd de man verhoord en werd het bankbiljet onderzocht. In een eerder bericht stond vermeld dat de man na verhoor met een proces-verbaal mocht vertrekken. Dit was echter onjuist. Na onderzoek bleek het bankbiljet niet vals te zijn en bleek de aangehouden man niet de persoon te zijn die op straat een vals briefje van 50 euro had aangeboden. De aangehouden man werd na de nodige excuses later die avond weer in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen beroving pizzabezorger
Zoetermeer - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een pizzabezorger donderdag oktober rond 22.15 uur op de Wiardi Beckmanrode. Nog onbekende mannen deden een bestelling bij een bezorgbedrijf aan de Oranjelaan en lieten deze afleveren bij een woning aan de Wiardi Beckmanrode. Toen de bewoner niet opendeed werd de pizzabezorger aangesproken door drie mannen. Zij vroegen de bezorger een stukje met hen mee te lopen. Een stukje verderop werd de 17-jarige Zoetermeerse pizzabezorger beroofd. De drie mannen zijn van Noord-Afrikaanse afkomst. Een verder signalement ontbreekt. Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.