Erasmus Universiteit Rotterdam

PDOJ onder nieuwe vlag

Post-doc opleiding Journalistiek naar Erasmus Academie

De Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) wordt organisatorisch en zakelijk ondergebracht bij Erasmus Academie, het instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De decaan van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (FHKW) prof.dr. Dick Douwes en drs. Ad Hofstede, directeur Erasmus Academie tekenden daarvoor 14 oktober jl. een overeenkomst. De cursus was tot op heden onderdeel van het aanbod van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen. De FHKW blijft in de nieuwe situatie, in de persoon prof.dr. Henri Beunders als academic director, verantwoordelijk voor de inhoud van de opleiding.

In 2011 start alweer de 22ste editie van deze gerenommeerde opleiding voor dagbladjournalisten. Bij de kranten werken inmiddels ruim 300 ex-PDOJ'ers. De werving voor de nieuwe cursus is begin deze maand begonnen. De opleiding start in januari en duurt acht maanden, inclusief een stage van drie maanden bij een van de aangesloten media. De organisatorische overgang van de FHKW naar Erasmus Academie wordt aangegrepen om in de opleiding nog meer aandacht te geven aan multimediale ontwikkelingen. De Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) is opgericht en wordt ondersteund door landelijke dagbladen: NRC Handelsblad, Volkskrant, Telegraaf, Parool, AD, FD, Trouw, ANP en GPD.

Erasmus Academie verzorgt een breed scala aan postacademisch onderwijs voor professionals en organisaties. Het instituut werkt daartoe samen met wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en erkende specialisten van daarbuiten.
Voor meer informatie over de PDOJ zie www.erasmusacademie.nl/pdoj