Scania


vrijdag 15 oktober 2010 12:52

Twintig Scania R-serie trekkers voor Wemmers Tanktransport

Breda, 15 oktober 2010 - Onlangs zijn de eerste tien nieuwe Scania chassis afgeleverd aan Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf.

De sleutels van de nieuwe Scania R-series worden bij de Scania vestiging in Alblasserdam overhandigd door Leon Groot(R), Regiodirecteur West aan de heer Leon Bor van Wemmers Tanktransport (L) Vergroot foto

De totale order betreft twintig nieuwe Scania R-series, Truck of the Year 2010. Bij de uitbreiding van het wagenpark werd door Wemmers sterk gekeken naar brandstofverbruik, een laag eigengewicht, het niet hoeven tanken van AdBlue en de algehele servicegerichtheid van de dealerorganisatie. De nieuwe voertuigen zijn afgeleverd door de Scania vestiging in Alblasserdam.

Alle nieuwe voertuigen zijn Scania R 400 LA 4x2MNA trekkers voorzien van de 400 pk/2100 Nm sterke XPI motor. Dankzij deze XPI inspuiting in combinatie met EGR wordt voldaan aan de Euro 5 norm zonder gebruik te maken van AdBlue. De vernieuwde R-Highline cabine biedt de chauffeur veel ruimte en comfort. Om tot een laag eigengewicht te komen is gekozen voor lichte Scania chassis met 4-balgs luchtvering op de achteras. Tevens zijn de accu's gemonteerd in de achteroverbouw wat zorgt voor een gemakkelijke opbouw van de compressor en opbergkisten.

De voertuigen zijn compleet af-fabriek geleverd in de gewenste specificatie inclusief het spuitwerk in de bedrijfskleuren van Wemmers. Dit is mogelijk dankzij het Scania Multi Colour Concept (MCC) dat ten gunste komt van de kwaliteit, uitstraling en het gemak voor de klant. Met het aanschaffen van de nieuwe Scania's telt het huidige wagenpark van Wemmers ruim 200 moderne trucks.

Wemmers Tanktransport mag zich, sinds 1948, pionier in het vervoer van vloeibare levensmiddelen noemen. Het moderne wagenpark is uitgerust voor vervoer van eetbare oliën en vetten, vruchtensappen, chocolade, cacaomassa en boter, glucose, wijn en zuivel. Dit is slechts een greep uit de veelzijdige vervoersmogelijkheden. Wemmers voldoet voor dit vervoer aan de strengste voedselveiligheid- en kwaliteitseisen hetgeen blijkt uit de ISO 9001, HACCP, GMP en Koosjer certificering. Door creativiteit en doorzettingsvermogen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de toonaangevende transporteurs in de branche. Met Europa als werkgebied rijdt Wemmers voor gerenommeerde opdrachtgevers uit onder andere de zoetwaren, chocolade, levensmiddelengrondstoffen en zuivelindustrie. Behalve in Nederland heeft Wemmers ook vestigingen in België (Gent), Duitsland (Euskirchen), Oostenrijk (Imst) en Tsjechië (Ceske Budejovice). Tevens beschikt Wemmers over een eigen reinigingsstation.
New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken.

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue

Nieuwe vestiging Scania Alblasserdam in gebruik

Per maandag 14 juni is de nieuwe Scania vestiging Alblasserdam operationeel.