Gemeente Eemnes

15-10-2010
De gemeente Eemnes heeft in 2005 haar gemeentelijk verkeer- en vervoerplan (GVVP) vastgesteld. Nu de looptijd is verstreken en verscheidende maatregelen uit het uitvoeringsprogramma zijn uitgevoerd, is een evaluatie op zijn plaats. Daarnaast zijn er in de nabije toekomst een aantal verkeerskundige- en ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente die een update van het beleid wenselijk maken. Om deze redenen wil de gemeente Eemnes het huidige GVVP actualiseren met een planhorizon tot 2015. Deze actualisatie wordt uitgevoerd door het advies- en ingenieursbureau DHV B.V. uit Amersfoort. Dit bureau was in 2004/2005 ook verantwoordelijk voor het opstellen van het oorspronkelijke GVVP. Het proces zal namens de gemeente worden begeleid door het bureau Hauptmeijer Verkeer uit Deventer.

De maatschappelijke inbreng wordt gewaarborgd door een klankbordgroep met vertegenwoordigers van verschillende groeperingen zoals de agrarische sector, ondernemerskring Eemnes, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, politie, brandweer, gehandicaptenplatform en het onderwijs. Begin 2011 zal bevolkingsbreed een informatieavond worden gehouden. Over deze avond wordt u in een afzonderlijk persbericht geïnformeerd.
Na behandeling van het geactualiseerde GVVP in de raad van Eemnes, zal dit op de gebruikelijke wijze ter inzage worden gelegd.