Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

medewerkers LUMC in het zonnetje

Jonge hartpatiënten zetten medewerkers LUMC in het zonnetje

Publicatiedatum: 15 oktober 2010 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg

Zorgverleners van het LUMC werden in het zonnetje Verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en pedagogisch medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werden gistermiddag verrast door een groots 'dankjewel'. Ze kregen een zelfgemaakte wenskaart vol met complimenten van kinderen met een aangeboren hartafwijking. De zevenjarige Thijn Staarthof overhandigde de kaart namens de kinderen.

Goede zorg
De medewerkers van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC ontvingen deze complimenten als dank voor hun goede zorg en inzet voor jonge hartpatiënten. Meer dan vijftig kinderen met een aangeboren hartafwijking hebben samen met hun ouders, broertjes en zusjes tijdens de Vakantieweken 2010 de kaart geschilderd, geknipt en geschreven. De kinderen uiten zo hun dank voor alle goede zorgen tijdens hun behandeling, zoals een lief opbeurend woord of een aai over de bol.

De complimentenkaarten zijn gemaakt op initiatief van de Nederlandse Hartstichting om zorgverleners in het zonnetje te zetten en daarmee het belang van goede zorg en een gelukkig leven voor kinderen met een hartafwijking te onderstrepen.