Gemeente Deurne


Peter Grem benoemd tot waarnemend burgemeester van Deurne

Peter Grem

Met ingang van 1 november 2010 heeft Commissaris van de Koningin, prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, de heer S.P. (Peter) Grem (CDA), wonende te Bladel, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Deurne.

Aan de burgemeester van de gemeente Deurne, de heer J.G.M. Daandels, is met ingang van 1 november 2010, eervol ontslag verleend.

Het burgemeestersambt zal worden waargenomen voor de resterende duur van de benoemingsperiode van een nieuwe burgemeester.

De heer Grem was tot 1 januari 2009, de datum waarop hij gebruik maakte van FPU, achtereenvolgens burgemeester van de voormalige gemeenten Oost, West en Middelbeers (1980-1989), Hoogeloon ca (1989 - 1997) en na de gemeentelijke herindeling bekleedde hij het burgemeestersambt in de nieuw gevormde gemeente Bladel (1997 tot 2009).

Ondertussen loopt de procedure voor een nieuwe burgemeester, welke is gestart na de raadsverkiezingen. De doorlooptijd is lang door een combinatie van wettelijke termijnen, zomerreces en een groot aantal burgemeestersprocedures in de provincie Noord-Brabant. De verwachting is dat Deurne in februari 2011 een nieuwe burgemeester heeft.