Gemeente Deurne


Hippe prullenbak onthuld op basisschool St. Willibrordus

Hippe Prullenbak

Op 14 oktober 2010 onthulde wethouder Kerkers samen met winnares Guusje Arons (10 jaar) een hippe prullenbak op basisschool St. Willibrordus. Guusje maakte het ontwerp en won daarmee de ontwerpwedstrijd `Zwerfafval, mooi niet!', georganiseerd door gemeente Deurne.

Met deze wedstrijd zijn kinderen van vier scholen bewust aan de slag gegaan met oplossingen voor zwerfafval in Deurne.

"Zo'n mooie prullenbak nodigt uit om er iets in te gooien. Als er minder zwerfafval is, heeft de gemeente meer geld over voor leuke dingen", aldus wethouder Kerkers. De winnende prullenbak motiveert kinderen dus zelf geen zwerfafval te veroorzaken. Dat zwerfafval heel vervelend is, werd door groep 5/6 van basisschool St. Willibrordus volledig beaamd: "Zwerfafval is slecht. Je glijdt er over uit en de dieren worden er ziek van".

Sterk in de strijd tegen zwerfafval
De gemeente Deurne maakt zich al sinds 2009 sterk in de strijd tegen zwerfafval. Zo zijn er verschillende activiteiten ondernomen tegen zwerfafval zoals op het gebied van handhaving en het afvalbakkenbeleid. Daarnaast gaf gemeente Deurne al twee zwerfafvalkranten uit en organiseerde ze op 20 maart 2010 de Landelijke Opschoondag. De derde afvalkrant is in aantocht. Hiermee eindigt het tweejarig project waarin zwerfafval actief onder de aandacht is gebracht.

Aan de ontwerpwedstrijd namen basisscholen De Bron, D'n Bogerd, St. Willibrordus en de Zeilberg deel.