De Alliantie


Start gebiedspromotie Randenbroek Zuid Stad & Park

Wethouder Hans Buijtelaar en directeur de Alliantie Eemvallei Koos Koolstra Op 13 oktober 2010 is de lancering van de gebiedspromotiecampagne van Randenbroek Zuid Stad & Park van start gegaan.

Wijkwethouder Hans Buijtelaar en de directeur van de Alliantie Eemvallei Koos Koolstra onthulden een bouwbord en plaatsten met een hoogwerker een vlag. Deze mijlpaal werd na afloop bescheiden gevierd, onder het genot van een hapje en drankje. In totaal komen er 279 nieuwe huur- en koopwoningen in Randenbroek Zuid Stad & Park. De woningen variëren van eengezinswoningen tot twee-onder-één-kap woningen en van appartementen tot vrije kavels voor mensen die een eigen woning willen bouwen.

Randenbroek Zuid Stad & Park wordt een levendige, kindvriendelijke woonwijk op een unieke locatie langs het groen van Park Randenbroek en het beekdal. En dit alles op loopafstand van het historische centrum van Amersfoort.

Met deze bijeenkomst is de aftrap gegeven van de gebiedspromotiecampagne. Die de naamsbekendheid van de nieuwe woonwijk zal vergroten. Alle bewoners die de afgelopen jaren hebben meegedacht en meegepraat over de nieuwe wijk waren samen met alle betrokken partijen uitgenodigd om dit gezamenlijk te vieren.

Naar verwachting start in november 2010 de bestemmingsplanprocedure die de ontwikkeling Randenbroek Zuid Stad & Park mogelijk zal maken. De Alliantie verwacht dat zij begin volgend jaar kan starten met de verkoop van de eerste woningen. Dan worden ook de woningen aan de Berliozstraat gesloopt. Na de bouwvakantie van 2011 verwacht de Alliantie te kunnen starten met de bouw.