Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


OLVG scoort goed op borstkankerzorg

Amsterdam, vrijdag 15 oktober 2010

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam is door zorgverzekeraar CZ beoordeelt als ziekenhuis met goede borstkankerzorg (categorie 2). CZ heeft een beoordelingenlijst van ziekenhuizen gepubliceerd over hun zorg op het gebied van borstkanker en maakt daarbij gebruik van een aantal kwaliteitscriteria: het aantal behandelingen per ziekenhuis, de zorginhoudelijke kwaliteit en patiëntervaringen.

Hoge rapportcijfers van patiënten

Met categorie 2 behoort het OLVG volgens CZ bij vijfendertig andere ziekenhuizen die ook goede zorg leveren. Er vinden volgens de criteria in het OLVG ruim voldoende behandelingen per jaar plaats, er zijn drie chirurgen en een borstkankerteam en de waardering van de patiënten voor de zorg in het OLVG is hoog. Negen andere ziekenhuizen staan op de lijst als `zeer goed', vijfenveertig scoren `kan beter' en vier `niet gecontracteerd'.

Persoonlijke begeleiding van iedere patiënt

Chirurg Paul Borgstein is één van de drie chirurgen die borstkankeroperaties in het OLVG uitvoert. "Wij zijn blij met de hoge waardering van onze patiënten voor de borstkankerzorg, zoals blijkt uit recent patiëntentevredenheidsonderzoek. Een multidisciplinair team van toegewijde medisch en verpleegkundig specialisten levert in het OLVG goede zorg. We bespreken en volgen de behandeling van onze patiënten gezamenlijk waardoor we onze kennis en ervaring optimaal delen. Deze manier van samenwerken waarborgt een zorgvuldige behandeling. Daarnaast besteden we erg veel tijd aan de persoonlijke begeleiding van iedere patiënt. Uiteraard blijven we altijd op zoek naar manieren om de zorg voor borstkankerpatiënten te verbeteren".

Voor meer informatie over de lijst van CZ kunt u kijken www.cz.nl/borstkankerzorg-noord-holland

Onlangs heeft het OLVG van Borstkankervereniging Nederland (BVN) het roze lintje toegekend gekregen vanwege de goede kwaliteit van borstkankerzorg. Daarmee voldoet het OLVG aan alle 18 criteria die de BVN heeft opgesteld die belangrijk zijn bij de zorg voor de borstkankerpatiënt. Informatie hierover staat op de website www.borstkanker.nl