Welten

vrijdag 15 oktober 2010

Persbericht

Vessem, vrijdag 15 oktober 2010

Halfjaarcijfers 2010 van Welten stemmen positief

Financieel opleider en detacheerder Welten heeft de stijgende lijn van het eerste kwartaal 2010 ook in het 2^e kwartaal van dit jaar voort kunnen zetten. De vraag naar de dienstverlening van het bedrijf ontwikkelt zich positief. Welten is dan ook op zoek naar nieuwe Weltenaren die in zijn voor een uitdagende functie in de financiële sector.

Na een turbulent 2009 waarin Welten voor het eerst in haar geschiedenis genoodzaakt was afscheid te nemen van een groot aantal medewerkers zijn de financiële resultaten in het eerste halfjaar van 2010 verbeterd. De omzet is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 30% afgenomen. Het resultaat is echter sterk verbeterd. Waar het bedrijf vorig jaar in het eerste halfjaar rode cijfers toonde (- 3,6 miljoen euro) laat het bedrijf in de eerste 6 maanden van dit jaar een positief resultaat van
1,5 miljoen euro zien.

Op de verkoop van een deelneming is in het eerste halfjaar een kleine boekwinst geboekt.

Toekomstverwachting
Bovenstaande ontwikkeling leidt tot een positieve verwachting voor 2010. Het aantal Weltenaren zal het komende jaar toenemen naar ca. 600. De krapte op de arbeidsmarkt maakt de werving echter lastiger dan verwacht. Voor 2011 verwacht Welten een verdere verbetering.
Zie het origineel