Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE ZOEKT GETUIGEN GEWELDDADIGE BEROVING

Datum publicatie: 15-10-2010 12:00

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie komt graag in contact met getuigen van een gewelddadige straatroof die dinsdag aan het einde van de middag plaatsvond in Capelle aan den IJssel. Een 88-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond.

De hoogbejaarde vrouw uit Capelle aan den IJssel liep maandagmiddag tegen vijf uur over de Reigerlaan toen een nog onbekende jongen naar haar toe rende en hardhandig haar handtas afpakte. De vrouw kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Eenmaal thuis verslechterde haar gezondheidstoestand dusdanig dat ze de volgende dag in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Getuigenoproep
De verdachte zou, nadat hij het slachtoffer van haar tas had beroofd, richting winkelcentrum de Koperwiek zijn gerend. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 1.75 meter lang. Hij is ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg die dag een zwart jack en een spijkerbroek en hij heeft vermoedelijk donker half lang haar. Niet uitgesloten wordt dat de verdachte dit delict heeft gepleegd met een of meer handlangers. Getuigen hebben de verdachte met een aantal andere personen zien wegrennen over de Rivierweg richting Meeuwensingel.

De politie stelde meteen na de straatroof een onderzoek in, maar dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van de straatroof. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek, neemt u dan contact op met politie Rotterdam-Rijnmond via nummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.