Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


BESTE LEERBEDRIJF EN PRAKTIJKOPLEIDER UITERLIJKE VERZORGING PERSBERICHT

Hardy's Beste Leerbedrijf Edwin van Gorp Beste Praktijkopleider Uiterlijke Verzorging 2010 Nieuwegein, 13 oktober 2010 Het was een bijzonder evenement bij kenniscentrum KOC Nederland, 11 oktober jl, in Nieuwegein. Zeker voor de kapsalon Hardy's uit Tilburg en Edwin van Gorp. Zij zijn uitgeroepen tot respectievelijk `Beste Leerbedrijf van de sector Uiterlijke Verzorging 2010' en `Beste Praktijkopleider van de sector Uiterlijke verzorging 2010'. Directeur van KOC Nederland, Vincent Alkemade en juryvoorzitter en bestuurslid van KOC Nederland Hermien Hendrikx reikten de prijzen uit. Beste Leerbedrijf Uit drie genomineerden koos de jury unaniem voor kapsalon Hardy's in Tilburg. Volgens de jury onderscheidt het `Beste Leerbedrijf Uiterlijke Verzorging 2010' zich door "het laten zien van een uitgewerkte opleidingsvisie en een dynamische gedachtegang. Hardy's en ondernemer Corné Snels laat op een gepassioneerde en vernieuwend wijze de balans zien tussen economisch belang, maatschappelijke verantwoordelijkheid en competentiegericht opleiden." Naast een certificaat en een `cheque' van 500 euro, ligt de waarde voor het bedrijf vooral in de mogelijkheid om zich te kunnen presenteren als 'Beste Leerbedrijf Uiterlijke Verzorging 2010'. De winnaars hebben aangegeven de prijzen te schenken aan een goed doel.

Winnaar leerbedrijf van het jaar Kapsalon Hardy's uit Tilburg

Hardy's met Vincent Alkemade (directeur KOC Nederland) en Hermien Hendrikx (juryvoorzitter)Beste Praktijkopleider De prijs voor `Beste Praktijkopleider Uiterlijke Verzorging 2010' is voor Edwin van Gorp, werkzaam bij Friss Haarmode in Etten-Leur. Deze kandidaat, onderscheidt zich volgens de jury als ' een voorstander van breed opleiden. Hij leidt op voor meer dan een vak alleen. Hij laat leerlingen kennismaken in de breedte door ze naar een schilder of slipcursus te sturen'. Aan de titel `Beste Praktijkopleider Uiterlijke Verzorging 2010' is naast een certificaat een geldprijs verbonden van 100 euro.

Edwin van Gorp met zijn team van Friss Haarmode

Edwin van Gorp met Vincent Alkemade (directeur KOC Nederland) en Hermien Hendrikx (juryvoorzitter)

Genomineerden Veel waardering is er ook voor alle andere genomineerden en deelnemers; de leerbedrijven: Cosmo Hairstyling uit Rotterdam en La Vie Kappers uit Druten; en de praktijkopleiders Ron Meijer van Wonderhands The Art of Hair in Amsterdam en Bettie Metzenmakers van kapsalon Donna in Oirschot. De wijze waarop zij jongeren enthousiast maken voor echt vakmanschap is een goed signaal. Belangrijke rol De verkiezing `Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider Uiterlijke Verzoging' draagt bij aan de doelstelling van KOC als kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven en het ministerie van OCW. Via onder meer deze initiatieven willen wij de aandacht vestigen op de belangrijke rol van de erkende leerbedrijven. De inzet van praktijkopleiders is daarbij onmisbaar. Voor KOC is de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming in de branche voor uiterlijke verzorging een dagelijkse activiteit. Met name gaat het daarbij om het erkennen en adviseren van leerbedrijven. Hiermee waarborgt KOC de kwaliteit van het opleiden in de praktijk. KOC feliciteert de winnaars met deze geweldige prestatie en draagt hen voor aan de landelijke verkiezing Beste leerbedrijf en Praktijkopleider van het jaar. Deze verkiezing vindt plaats in 2011 en wordt georganiseerd door Colo, de vereniging van de samenwerkende kenniscentra. KOC is het Kennis- en OntwikkelCentrum voor de uiterlijke Verzorging. Voor vier branches: kapper, schoonheidsspecialist, pedicure en grimeur verbinden zij beroepsonderwijs en arbeidsmarkt. KOC werkt landelijk én regionaal samen met bedrijfsleven, sociale partners en beroepsonderwijs.
Noot voor de redactie,