Opvallend steigerdoek met Anna Drijver in binnenstad Amsterdam.

15/10/2010 14:40

Ubuntu Theatre Organisation

Amsterdam, 15 oktober 2010.

Op het Amsterdamse Koningsplein hangt vanaf vandaag een zeer opvallend steigerdoek van 200 m2 met actrice Anna Drijver, sinds kort ambassadrice van Ubuntu Theatre Organisation. Ubuntu helpt straatkinderen in ontwikkelingslanden via het organiseren van theatervoorstellingen. Anna gaat binnenkort zelf meewerken aan het nieuwste project van Ubuntu: een theatervoorstelling met straatkinderen in Indonesië.

Anna Drijver heeft net de opnames van de film 'Tony Tien' en de serie 'de Macht van Meneer Miller' afgerond. In november verschijnt haar eerste roman 'Je blijft' en in december is de première van de speelfilm Loft. Desondanks maakt ze tijd voor Ubuntu en in januari 2011 komt ze zelfs naar Indonesië om daar mee te werken aan een theaterproject met straatmeisjes. Anna zegt zelf over Ubuntu: 'Ik voel me verbonden aan Ubuntu omdat het gaat over acteren, theater en verhalen vertellen. Dat is de taal die ik versta. Ubuntu maakt theatervoorstellingen met straatkinderen. Zo geeft Ubuntu hen letterlijk een stem. Het is zo zonde als straatkinderen alleen maar bezig zijn met overleven. Ieder kind moet zich welkom voelen en zich kunnen ontwikkelen tot een sterk individu. Dat is waar Ubuntu zich voor inzet en daar geloof ik in.'

Over Ubuntu

Ubuntu Theatre Organisation is opgericht door de Amsterdamse theatermakers Marieke de Lange en Renske Hofman en zet zich in voor straatkinderen over de hele wereld. Samen met lokale organisaties maakt Ubuntu theatervoorstellingen waarin straatkinderen zelf een rol spelen. Hiermee worden de kinderen niet alleen uit hun ellendige situatie gehaald, maar worden ze op langere termijn geholpen met meer respect en zelfvertrouwen. Ubuntu gelooft dan ook in theater als krachtig middel om straatkinderen een stem en gezicht te geven en ze te laten ontwikkelen tot sterke individuen die mee tellen in de maatschappij.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ubuntutheatre.org