Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 15-10-2010

Politie onderzoekt gewapende overval in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Vanmorgen heeft een overval plaats gevonden op een speel- en amusementshal aan de Kerkstraat. De twee daders hebben een
geldbedrag buit gemaakt en zijn op een scooter gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen bellen met 0900-8844.

In de zaak waren op dat moment twee medewerkers, een klant en een leverancier. Twee gehelmde overvallers kwamen met een vuistvuurwapen de hal binnen en eisten geld. Ze hebben een geldbedrag buit gemaakt. Ze zijn kennelijk op een scooter weggereden. De politie heeft met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de daders niet meer aangetroffen. Door de Gemeenschappelijke Meldkamer is aan de deelnemers in de omgeving een SMS-Alert bericht verstuurd met de navolgende tekst: ZEVENBERGEN: Kerkstraat, overval met wapen, twee daders, donkere kleding, spijkerbroeken, één met witte riem, zwarte helmen, zwarte motor, tips 0900-8844.

Fransen werpen cocaïne uit auto

ZEVENBERGEN: De politie heeft donderdagavond twee Franse drugstoeristen (21 en 22 jaar) op de A16 aangehouden nadat zij na een stopteken, een pakket met circa 300 gram cocaïne uit hun auto hadden gegooid. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Agenten zagen gisteravond op de A-16 ter hoogte van "s Gravendeel een auto met Frans kenteken in de richting van Antwerpen rijden. De dienders besloten de auto te controleren. Ze gaven de bestuurder het volgteken. Een agent die achter de Franse auto reed, zag dat het bijrijdersportier geopend werd en dat er al rijdend een pakket uit de auto werd gegooid. Vervolgens probeerde de bestuurder via de berm nog langs het voorste politievoertuig rijden. Dit kon echter worden voorkomen, waarna beide inzittenden werden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de herkomst van de drugs.

Bestuurders bij twee verkeersongevallen onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Een 20-jarige man uit Hoogerheide is vannacht omstreeks 03.05 uur op de Antwerpsestraatweg met de auto van een vriend, die naast hem zat, over de kop geslagen. De auto raakte half in de sloot, waarbij het dak ver werd ingedrukt. De inzittenden raakten niet gewond. De bestuurder gaf aan agenten direct toe dat hij geen rijbewijs had en dat hij alcohol gedronken had. Een blaastest bevestigde dit. Hij blies 285 ugl, terwijl 220 ugl het maximaal toegestane is.

De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor zowel rijden onder invloed als het rijden zonder rijbewijs. Een man die bij de verdachte in de auto zat tijdens het ongeval, een 38-jarige Roosendaler, had wat last van zijn linkerbeen. Hij bleek de eigenaar van de auto te zijn en had omdat hij zelf vier glazen roze gedronken had, zijn vriend, toestemming gegeven om te rijden. Hij was niet op de hoogte van het feit dat zijn kameraad geen rijbewijs had.

KRUISLAND: Een 35-jarige inwoner van Klundert is eveneens na een verkeersongeval betrapt op het rijden onder invloed. Donderdagavond kwam hij omstreeks 20.30 uur met zijn auto op de Kruislandsedijk met een tegemoet komende tractor met aanhangkiepwagen in aanrijding. Door het ongeval kantelde de aanhanger. De automobilist bleek onder invloed te zijn. Hij moest na behandeling in het ziekenhuis naar het bureau en blies daar 470 ugl. Hij moest omdat hij onder categorie beginnend bestuurder valt moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Vrachtauto met stro in de sloot

ZEVENBERGEN: Vanmorgen is omstreeks 07.15 uur een trekker met oplegger geladen met stro op de Keeneweg gedeeltelijk in de sloot geraakt.

De 57-jarige chauffeur uit Gulzetal was een gesloten verklaring ingereden. De weg was daar erg smal, bij het nemen van een bocht naar rechts, kwam de chauffeur met zijn wielen in de sloot. De vrachtwagen kantelde zo'n 75% naar rechts met als gevolg dat de linkerwielen los kwamen van de grond. De eigenaar van de vrachtauto regelde zelf het bergen.

Hennepkweker opnieuw in de fout

ROOSENDAAL: Gisteren heeft een toezichthouder van de gemeente een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Middenstraat. Vorig jaar werd op hetzelfde adres ook al een hennepplantage ontdekt.

De ambtenaar was naar het pand gegaan in verband met een nacontrole. De bewoner was immers vorig jaar ook al betrapt op het kweken van hennep. Tijdens de controle werd op zolder en in de garage een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 629 wietplanten. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De 38-jarige bewoner werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij gehoopt had met de opbrengst zijn schulden had kunnen inlossen. De plantage is geruimd. De bewoner krijgt een proces-verbaal.

Supermarktoverval Putte in Bureau Brabant

PUTTE / ROOSENDAAL: Bureau Brabant besteedt komende week aandacht aan een overval in Putte en aan een pinner die geld opneemt met een gestolen pas in Roosendaal

Twee medewerksters van een supermarkt in Putte willen op donderdag 9 september jl. omstreeks 08.00 uur geld gaan storten Als zij net op weg zijn, worden zij klem gereden door een man, die uit zijn auto springt en de twee in het gezicht spuit met een bijtend middel. Hij grist de tas uit de handen van de winkelbedienden en vlucht in zijn auto weg.

In Roosendaal raakt op woensdag 21 juli 2010 een oudere mevrouw, na wat duw- en trek werk in een supermarkt haar portemonnee kwijt. Er wordt een behoorlijk bedrag gepind en er zijn beelden van de pinner.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 18 oktober 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 19 oktober 2010 om 15.55 uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-10-2010 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |