Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt berovingen

Njjmegen, 15-10-2010 o Tijdens de najaarskermis zijn op twee locaties berovingen geweest. Op de Waalkade was het raak en twee berovingen vonden plaats op het Kelfkensbos. De politie onderzoekt de berovingen en kijkt of er sprake is van eenzelfde dadergroep.

De berovingen vonden allemaal plaats op zaterdag 9 oktober. Twee jongens van 13 en 15 jaar uit Molenhoek, die op de Waalkade de kermis bezochten, werden bedreigd en moesten geld afstaan. Dit gebeurde tussen 16.30 en 16.45 uur.Omstreeks 19.30 uur vond een soortgelijke beroving op Kelfkensbos plaats. Daar was een 13-jarige jongen uit Nijmegen het slachtoffer. Hij werd samen met een vriendje door een groepje jongens bedreigd en ook zij moesten hun geld afstaan. Drie kwartier later was het op het Kelfkensbos wederom raak. Daar werden ook twee jongens van 15 en 17 jaar uit Wijchen bedreigd en hun geld afgenomen.

In twee van de drie gevallen was er sprake van een dadergroep van vijf jongens. Van vier is het volgende signalement bekend:
* Twee jongens van 13 á 14 jaar oud en getint
* Eén van hen was ongeveer 1.74 lang en had een dik postuur, rond gezicht en droeg donkere kleding

* De ander was ongeveer 1.55 lang, had een normaal postuur, haar in een hanekam en droeg een zwart jack

* Beiden spraken Nederlands met een buitenlands accent
* De andere twee dadertjes waren ongeveer 14 jaar oud en 1.75 lang
* Eén van hen droeg een oorbel met een diamantje in elk oor]
* De andere jongen droeg een zwarte jas met gladde stof

Getuigen

Was u getuige van deze berovingen of zelf slachtoffer maar heeft dit nog niet gemeld? Neemt u dan contact op met het overvallenteam van de Politie Gelderland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Laatst gewijzigd 15-10-2010 14:52 | © Regio Gelderland-Zuid |