UMC St Radboud


Hoogleraar Cees Tack benoemd tot lid Executive Council van EASD 15-10-2010

Prof. dr. Cees J. Tack, hoogleraar Interne Geneeskunde in het bijzonder de Diabetologie, is gekozen tot lid van de Executive Council tijdens de algemene ledenvergadering van de European Association for the Study of Diabetes (EASD). De verkiezing vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering eind september in Stockholm. De EASD - een academische non-profit organisatie die is opgericht in 1965 - bevordert excellentie in diabetesbehandeling door research en (na)scholing.

Dat gebeurt onder andere via een jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst. Dit jaar werd die door 16.000 gezondheidszorgprofessionals bezocht. Het is de grootste internationale bijeenkomst op het gebied van diabetesonderzoek. Verder organiseert EASD verschillende nascholingsactiviteiten, zowel binnen als buiten Europa. Via haar Diabetes Research Foundation heeft de EASD de afgelopen tien jaar meer dan EUR 73 miljoen aan onderzoekssubsidies toegekend.

EASD en Foundation worden bestuurd door de Executive Council die bestaat uit zeven personen. Cees J. Tack is de tweede Nederlander ooit die in het bestuur plaatsneemt. Zijn portefeuille is Post-Graduate Education. Eerder was hij mede-organisator van de jaarlijkse EASD bijeenkomst in Amsterdam in 2007. Tack heeft de ambitie om de nieuwste kennis en inzichten toe te passen in de dagelijkse zorg voor diabetespatiƫnten.