Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt drie verdachten aan voor zware mishandeling

Helmond, Eindhoven, 15-10-2010 o De politie hield dinsdagmorgen omstreeks 7.00 uur buiten heterdaad een 23-jarige vrouw aan. De aanhouding vond plaats in haar woning in Eindhoven in het stadsdeel Stratum. Twee uur later werd een 23-jarige vrouw uit Geldrop op het politiebureau Helmond Centrum buiten heterdaad aangehouden.

De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek. Zij worden verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder diefstal, afpersing, vrijheidsberoving en zware mishandeling. Vorige week woensdag werd al een medeverdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Bergeijk. Zij werd direct daarop ingesloten voor verder onderzoek.

De drie verdachten kennen elkaar en hun slachtoffer is een 29-jarige Helmonder. Hij zou in zijn woning in Helmond West door de verdachten zijn mishandeld. De man liep brandwonden op in het gezicht en bovenlichaam doordat hij was overgoten met chloor. Ook vertoont hij lichte verwondingen op benen en armen. De man maakt het naar omstandigheden redelijk en is thuis. De zaak begon te rollen toen een week eerder, om precies te zijn op maandag 4 oktober, het slachtoffer aangifte deed.