Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 15 oktober

Alkmaar, 15-10-2010 o 15.45 uur

Onopvallende verkeerssurveillance

West-Friesland, donderdag 14 oktober 2010.

Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal aanrijdingen met lestel tegen te gaan houdt de Politie Noord-Holland Noord dagelijks verkeerscontroles op diverse manieren. Eén daarvan is de onopvallende motorsurveillance.

Tijdens zon surveillance tussen 13.00 en 21.00 uur op diverse wegen in West-Friesland, constateerde de bestuurder in totaal 16 overtredingen van weggebruikers van diverse aard. Zeven personen kregen een boete van 160 euro wegens het handheld bellen en vier bestuurders kregen een bon van eveneens 160 euro wegens het rijden door rood licht. Bij rijden door rood licht met een snelheid van 65 km/u stijgt bij een aanrijding met een fietser of voetganger de kans op dodelijke afloop met 85%.

De overige overtredingen waren wegens het rijden zonder helm, het niet dragen van de gordel en het rijden over een doorgetrokken streep.

Ongepast gedrag van dronken man

Hoorn, donderdag 14 oktober 2010.

Rond 20.30 uur werd op het Stationsplein een dronken 22-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Hij had zijn broek laten zakken en liet zijn geslachtsdeel zien aan passanten. De man is ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Aanhouding na huiselijk geweld

Heerhugowaard, donderdag 14 oktober 2010.

Rond 21.00 uur heeft de politie een 64-jarige man aangehouden in zijn huis in Heerhugowaard. De man was onder invloed van drank en had zijn bijna volwassen dochter mishandeld. De vrouw kreeg diverse klappen met de vlakke hand. Ze belde de politie toen hij even weg ging om een boodschap in een winkel te doen. Na zijn terugkeer werd hij gearresteerd en opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Aanhoudingen na bedreigingen

Hoorn, donderdag 14 oktober 2010.

In de avonduren heeft de politie vijf jongeren aangehouden die elkaar over en weer hadden bedreigd. Het incident vond plaats bij een woning aan de Lijster. Het conflict heeft te maken met problemen in de relationele sfeer. De politie heeft drie mannen van 18 en 19 jaar uit Zaandam aangehouden en drie vrouwen van 18 uit Hoorn. Er zou ondermeer gedreigd zijn met een mes maar dat werd niet aangetroffen. De verdachten zijn opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Agressieve klant

Middenmeer, vrijdag 15 oktober 2010.

Vannacht rond 01.00 uur is bij een café aan de Torenstraat een 21-jarige man uit Slootdorp aangehouden. De man gedroeg zich agressief en werd door de barkeeper en een andere klant buiten de zaak gezet. Hierna wilde hij toch weer naar binnen en vernielde twee kleine ruitjes van de voordeur. De verdachte wilde zich niet laten arresteren door de agenten die kwamen. Er moest pepperspray worden gebruikt om hem te kunnen overmeesteren. Hij is opgesloten in een politiecel in Den Helder. Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt wegens verzet bij een aanhouding.

Geen ID eindigt met pepperspray

Alkmaar, vrijdag 15 oktober 2010.

Een soortgelijk geval als hierboven omschreven, deed zich voor bij een café aan het Verdronkenoord in Alkmaar. Rond 02.45 uur wilde 38-jarige man uit Alkmaar daar naar binnen terwijl het personeel bezig was met het sluiten van de zaak. De man was agressief en sloeg op de ruiten. Toen gewaarschwude agenten ter plaatse kwamen wilden ze de naam van de man noteren. Hij werkte niet mee en had ook geen identiteitsbewijs (ID) bij zich. Hij verzette zich tegen de agenten die hem hierna hebben besproeid met pepperspray waarna hij kon worden overmeesterd. De man is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en ingesloten, ondermeer ter vaststelling van zijn identiteit. Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt wegens verzet bij een aanhouding.

Drankrijder

Heiloo, vrijdag 15 oktober 2010.

Rond 05.45 uur werd de politie getipt door een automobilist dat hij achter een drankrijder reed. Deze getuige had gezien dat de man voor hem slingerend rijgedrag vertoonde. Bij een tankstation kwamen de twee elkaar tegen en toen rook de melder een dranklucht. De verdachte kon door de politie op de snelweg A9 worden aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat de verdachte, een 38-jarige automobilist uit Bergen inderdaad iets teveel gedronken had. Hij blies 245 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Korte lontjes in het verkeer

Heerhugowaard, donderdag 14 oktober 2010.

Rond 18.45 uur vond er op een parkeerterrein aan de Uiterwaard een ruzie plaats tussen twee automobilisten, een 28-jarige man en een 21-jarige man, beiden uit Heerhugowaard. Ze spraken elkaar aan over het inparkeer- en rijgedrag en dit mondde uit in een handgemeen. Hierbij zou één man een schop tegen een portier hebben gegeven . Over en weer zijn klappen gevallen waarbij de 28-jarige man een snee bij zijn rechteroog opliep. Hij stelde de politie in kennis en deed aangifte waarna de andere man thuis kon worden aangehouden. De verdachte is na verhoor heengezonden en de politie maakt een dossier op.

Vermeende beroving

Hoorn, vrijdag 15 oktober 2010.

Vannacht rond 03.00 uur sprak een verwarde en dronken 44-jarige man uit Syrië, agenten aan in het Dwaalpark. Hij claimde beroofd te zijn. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat van een beroving geen sprake is geweest en dat het vermoedelijk om een verzonnen verhaal gaat. De man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie die zijn verblijfsstatus nader gaat onderzoeken.

Aanhouding na mishandeling

Heerhugowaard, donderdag 14 oktober 2010.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen een 29-jarige man uit Heerhugowaard en een 31-jarige man uit Alkmaar op de Rustenburgerweg. De twee waren elkaar eerder die middag ook al eerder in de haren gevlogen op de Houtzaagmolen. De politie heeft toen beiden meegenomen en toen werd het afgedaan met een bemiddelend gesprek. Nu bleek de 29-jarige man de ander later op de avond op te wachten toen hij naar zijn auto liep. Hij kreeg een klap in zijn gezicht met een metalen voorwerp. Het slachtoffer rende hierna weg naar een tankstation en daar werd de politie in kennis gesteld van een nieuwe confrontatie tussen de twee. Het slachtoffer had een bloedende wang en mogelijk een losse tand. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte heeft zich later opde avond bij de politie gemeld en werd aangehouden. Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten in een politiecel.

Jongen gewond na voorkomen botsing

Westwoud, vrijdag 15 oktober 2010.

Vanmorgen rond 08.00 uur kwam een 18-jarige jongen op een snorfiets uit Twisk ten val op het wegdek van de Noorderboekertweg. Hij wilde een tegemoetkomende 38-jarige automobilist uit Westwoud ontwijken die linksaf sloeg en hem over het hoofd had gezien. De jongen maakte een uitwijkmanoeuvre en kwam door grind op het wegdek ten val, zonder de auto te raken. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen.

Fietsverlichtingscontroles

Hoorn, donderdag 14 oktober 2010.

De politie in Noord-Holland Noord houdt zeer regelmatig fietsverlichtingscontroles, zeker nu de schemering steeds vroeger invalt. Fietsers zonder licht zijn slecht te zien wat de kans op een aanrijding vergroot. Het advies is om de fietsverlichting altijd te gebruiken in de schemering en in het donker.

Fietser die geen verlichting voeren of geen reflectoren op hun fiets hebben, krijgen een bekeuring van 35 euro. Juiste verlichting is:

te allen tijde zichtbaar (losse lampjes op bovenlichaam mogen)

aan voorzijde wit of geel schijnend licht

aan achterzijde rood schijnend licht

niet knipperend

Donderdagavond heeft de politie op de Koepoortsweg en de Weel een controle gehouden waarbij 15 bonnen werden uitgedeeld.

Duitse alcomobilist

Den Helder, vrijdag 15 oktober 2010.

Rond 01.10 uur werd op de Willem Barendszstraat een 40-jarige Duitse automobilist gecontroleerd op drankgebruik. De man had te diep in het glaasje gekeken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 325 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt contact met twee getuigen inbraak Noorderhaven

Den Helder, vrijdag 15 oktober 2010.

De politie in Den Helder is bezig met een onderzoek naar een inbraak in een kantoor op het terrein van Noorderhaven en zoekt twee dames die agenten hebben gewezen in welke richting de verdachte was weggelopen waarna hij kon worden aangehouden.

De inbraak vond plaats op zaterdag 9 oktober om 03.30 uur op de Perenhout op het terrein van s Heerenloo. Er was een ruit ingeslagen en de dader is binnen geweest. Op een alarm kwam een medewerker af maar de verdachte wist te ontkomen. Twee vrouwen, elk op een fiets, wezen de gealarmeerde politieagenten in welke richting de verdachte was weggelopen waarna hij op het terrein kon worden aangehouden.

Het gaat om een 20-jarige man uit Den Helder die inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring is gesteld. Om het dossier volledig te maken is de verklaring van de twee dames van belang. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche in Den Helder via 0900-8844.

Moeder laat zoon rijden zonder rijbewijs (tevens homepagebericht)

Den Helder, donderdag 14 oktober 2010.

Rond 21.00 uur zag een politiemotorrijder een auto rijden over de Callantsoogervaart. De politie beschikte over informatie dat deze auto regelmatig zou worden bestuurd door een jongen van 19 uit Den Helder zonder rijbewijs. Dat bleek nu ook het geval te zijn, hoewel hij nog snel probeerde achterin te gaan zitten op het moment dat de agent zijn motor parkeerde. Op de passagiersplaats zat de moeder van de jongen. Zij verklaarde er geen probleem mee te hebben dat haar zoon op deze manier leerde autorijden. De motoragent heeft de jongen een bekeuring gegeven wegens rijden zonder rijbewijs en hem, maar ook zijn moeder gewaarschuwd dat bij een volgende keer de auto in beslag wordt genomen.