TNO positief over bundeling innovatiebeleid

15/10/2010 15:58

TNO (Cl-Tno)

Reactie op portefeuilleverdeling kabinet-Rutte

"Innovatie heeft eindelijk wat het verdient: een eigen minister. Bundeling van het Nederlandse innovatiebeleid was hard nodig en dat gaat nu gebeuren! TNO ziet het als erkenning dat toegepast onderzoek aan de basis staat van innovatie."

Aldus Jan Mengelers, voorzitter TNO Raad van Bestuur in reactie op de portefeuilleverdeling van het kabinet-Rutte die vandaag bekend is geworden.

Het nieuwe ministerie moet op een stevig fundament worden gebouwd. Extra investeringen zijn nodig om mee kunnen doen in Europa en te kunnen concurreren met de rest van de wereld. TNO verwacht op dit punt ferme beslissingen van het kabinet.

TNO en de GTI's, samenwerkend in de Federatie TO2, staan klaar om hun bijdrage te leveren. Nieuwe ideeën en inzichten uit de wetenschap toepasbaar maken voor grote en kleine bedrijven en voor de samenleving als geheel is onze missie. Onze collectieve thema's zijn: Industriële Innovatie, Veiligheid, Gezondheid, Mobiliteit, Informatiemaatschappij, Gebouwde Omgeving, Energie, Lucht- en Ruimtevaart en Water. Deze thema's liggen in het hart van de ambities van het regeerakkoord.





http://www.tno.nl