Gemeente Binnenmaas

Opruimplicht hondenpoep in gemeente Binnenmaas

15-10-2010

In de gemeente Binnenmaas geldt vanaf 1 oktober 2010 een opruimplicht voor hondenpoep. Gemeente Binnenmaas heeft in augustus 2010 de nota Hondenbeleid vastgesteld, waarin wordt beschreven op welke manier de gemeente zich wil inzetten om de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk terug te dringen.

Vanaf januari 2011 boete bij overtreding

Er is een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) aangesteld die toeziet op de naleving hiervan. Deze BOA kan een boete opleggen als een hondenbezitter zich niet houdt aan de opruimplicht of geen deugdelijk opruimmiddel bij zich heeft. In de uitlaat- en uitrengebieden geldt deze plicht overigens niet. Kijk op deze website onder Wonen & Leven/Hondenbeleid om te zien welke gebieden dit zijn. U kunt deze kaarten ook inzien aan de balie van de frontoffice in het gemeentehuis.

Om de hondenbezitters te laten wennen aan het hondenbeleid, verstrekt de BOA van 1 oktober tot en met 31 december 2010 tijdens controles alleen informatie over dit beleid. Pas vanaf 1 januari 2011 zal de BOA bij overtredingen boetes opleggen.