Politie Haaglanden

Extra persbericht 15 oktober

Haaglanden, 15-10-2010

Jonge overvallers aangehouden
Den Haag De politie kon vrijdag 15 oktober kort na een mislukte overval op een een kapsalon aan de Laan van Nieuw Oost-Indië een 13-jarige jongen uit Zoetermeer en een 14-jarige Hagenaar aanhouden. Ook hebben zij mogelijk geprobeerd een oudere vrouw te beroven. De politie kreeg omstreeks half twee een melding dat twee jonge jongens hadden geprobeerd een oudere vrouw te beroven. Ze eisten geld en dreigden anders geweld te gebruiken. De vrouw wist de kapsalon in te vluchten, waarop een medewerker van de kapperszaak de jongens op straat aansprak. Zij sloegen op de vlucht, maar kwamen enkele minuten later de winkel binnen rennen. Ze bedreigden de medewerker en eisten geld. Omdat de kapper weigerde geld af te staan, gingen de jongens er zonder buit vandoor.
De kapper kon de politie een duidelijk signalement van de daders geven, waarna politie-eenheden in de omgeving naar de jongens op zoek gingen. Op de Bezuidenhoutseweg werden de jongens van 13 en 14 jaar lopen, waarna zij werden aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij beide zaken.

Politie houdt verdachte woninginbraak aan
Maasdijk - De politie hield vrijdag 15 oktober een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, die wordt verdacht van een woninginbraak aan de Korte Kruisweg.
De politie reageerde omstreeks half vier s ochtends op een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Korte Kruisweg en zette de omgeving af. Even later zagen agenten een man op een fiets de Pettendijk oprijden en van richting veranderen toen hij de agenten zag. Toen ze de man controleerden bleek al snel dat de man op een gestolen fiets reed. Hij was bovendien in het bezit van een rugzak met goederen die afkomstig waren uit de woning aan de Korte Kruisweg. De man had ook goederen bij zich die waren gestolen tijdens andere woninginbraken. Tevens kwam uit de fouillering van de man een fietssleutel te voorschijn die bij een fiets hoorde die door een buurtbewoner was gevonden en die vermoedelijk door de man is gestolen. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze fiets die inmiddels aan het politiebureau staat.
Met deze aanhouding verwacht de politie minstens vijf inbraken in het Westland te hebben opgelost.
De politie roept inwoners van het Westland die het slachtoffer zijn van diefstal of inbraak nadrukkelijk op om aangifte te doen en weggenomen goederen zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Door het doen van aangifte kan de politie ervoor zorgen dat teruggevonden gestolen goederen weer bij de rechtmatige eigenaren terecht komen. Wanneer de politie niet kan aantonen dat aangetroffen goederen van diefstal afkomstig zijn, blijven zij in het bezit van de verdachte.