Openbaar Ministerie

OM eist gevangenisstraf voor poging doodslag na avondje stappen in strandtent Kijkduin

15 oktober 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan vijf maanden voorwaardelijk geëist tegen een 18-jarige man uit Den Haag. Hij wordt verdacht van poging doodslag.

Volgens het Openbaar Ministerie kregen de verdachte en het slachtoffer op 4 juli na een avondje stappen in een strandtent in Kijkduin ruzie. Vermoedelijk ging de ruzie om een meisje. De verdachten en een paar vrienden van hem sloegen het slachtoffer waarna hij volgens getuigen op de grond viel. Hierna heeft de verdachte volgens de officier van justitie nog meerdere malen tegen het hoofd en het lichaam van het slachtoffer getrapt. Het slachtoffer bewoog zich niet en was korte tijd buiten bewustzijn. Meerdere mensen waren getuige van de gebeurtenissen.

Toen de politie ter plaatse kwam, stond de verdachte nog naast het slachtoffer. Een van de agenten zag hoe hij de man een trap tegen het hoofd gaf en er vervolgens vandoor probeerde te gaan. De man kon iets verderop worden aangehouden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had meerdere verwondingen en een hersenschudding maar mocht na behandeling naar huis De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting dat het slachtoffer geluk heeft gehad. Het hoofd is een kwetsbare plek en de verdachte heeft door tegen het hoofd te schoppen het risico genomen dat de man zou overlijden. Dat rekent het OM de verdachte dan ook zwaar aan.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.