Gemeente Bolsward


Nieuws
13-10-10

Bolsward wint derde prijs CO2 Bomenwedstrijd

Vandaag ontving wethouder Jelle Brouwer uit handen van de burgemeester Lamers (Houten) de derde prijs voor de CO2 bomenwedstrijd. Deze prijs wordt sinds 2005 uitgereikt aan de gemeente die op de Boomfeestdag bomen heeft geplant en daarmee per inwoner het meeste kg. CO2 gaat vastleggen.
De prijs is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag naar aanleiding van het ingaan van het Kyoto-Protocol in februari 2005. In dit protocol wordt nadrukkelijk aangegeven, dat aanplant van bomen een substantiële positieve bijdrage levert aan de CO2-reductie en dus aan het klimaatprobleem. De Stichting werkt in dit kader nauw samen met Milieu Centraal. Laatstgenoemde heeft de rekenmodule ontwikkeld, die bepaalt hoeveel kg. CO2 er per inwoner wordt vastgelegd door middel van het planten van bomen.

De gemeente Bolsward eindigde, van de in totaal 130 deelnemende gemeenten, op de derde plaats met 5 kg CO2 per inwoner. In de gemeente Bolsward waren 150 kinderen druk in de weer op Boomfeestdag. In totaal zijn er 64 bomen in zeven verschillende soorten geplant op het IJsbaanterrein van het Sportbolwerk. Het sportcomplex in het groene hart van Bolsward. Aan alle nieuwgeborenen werden 66 geboortebomen uitgereikt.