Essent

essent

Essent ziet voorlopig af van nieuwe centrale in België

Essent stelt de bouw van een 400 MW gasgestookte elektriciteitscentrale (CCGT) in het Belgische Genk voor onbepaalde tijd uit. Hoewel België dergelijke centrales nodig heeft, blijft het huidige investeringsklimaat onvoldoende aantrekkelijk om de investering van 400 tot 500 miljoen euro door te laten gaan. Essent houdt evenwel het geschikte terrein dat ze daarvoor heeft aangekocht in Genk aan. Essent concentreert zich verder op duurzame energie en innovatieve projecten in België.

België blijft een kernmarkt voor Essent: zij beschikt reeds over ruim 750 MW elektrisch vermogen via zowel directe investeringen als samenwerkingsverbanden (Zandvliet Power, Inesco, T-power (in aanbouw)). Verder is Essent een belangrijke partner voor de bouw van duurzame energieproductie door derde partijen (Electrawinds, Electricité du Bois du Prince, etcetera).

Innovatieve projecten

Essent concentreert zich daarenboven op innovatieve projecten en samenwerkingen zoals slimme, duurzame energieoplossingen, warmtelevering, decentrale productie, zonne-energie en diensten met betrekking tot de energie-efficiëntie van gebouwen en processen.

Levering gas en elektriciteit

Essent bevestigt tot slot haar ambities met betrekking tot de levering van elektriciteit en aardgas aan de particuliere en zakelijke klanten. Zo won Essent vorige week de groepsaankoop van de provincie Antwerpen met haar aanbod voor groene stroom. 28.535 gezinnen namen hieraan deel; Essent bood de laagste prijs aan voor groene elektriciteit, volgens de organisatoren 23 procent onder de huidige marktprijs.

Over Essent Belgium

Essent Belgium is sinds 2001 actief op de Belgische energiemarkt als leverancier van elektriciteit en aardgas. Essent levert er energie aan 250.000 particuliere klanten en 2.000 zakelijke klanten. Essent Belgium heeft zoân 120 medewerkers.