Pieter Kunz benoemd tot directeur Operations bij TNT Post

15/10/2010 17:28

TNT Post

DEN HAAG, 15 OKTOBER - Met ingang van 1 januari aanstaande treedt Pieter Kunz aan als directeur Operations van TNT Post. Hij volgt daarmee Pieter Hollander op die vanaf deze datum met pensioen gaat. De Ondernemings Raad van TNT Post is gevraagd advies uit te brengen over deze benoeming.

Pieter Kunz (55) wordt verantwoordelijk voor het operationele proces van TNT Post. Hieronder valt ondermeer de postbezorging in Nederland. Ook zal Pieter Kunz de aangekondigde reorganisatie gaan implementeren. Belangrijk speerpunt bij deze implementatie is het vasthouden van de kwaliteit van de postbezorging in Nederland.

Pieter Kunz is sinds 2003 actief in de rol van Managing Director bij European Mail Networks (EMN), het onderdeel van TNT Post waarin de buitenlandse activiteiten zijn ondergebracht. Daarvoor was hij Managing Director bij Cendris dat als dochter van TNT Post actief is in data, print & document management. Pieter startte zijn carrière in 1988 bij het toenmalige TPG Post en was actief in verschillende operationele management functies en was o.a. verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid.

Pieter neemt de werkzaamheden over van Pieter Hollander (63) die na een dienstverband van 18 jaar bij TNT Post met pensioen gaat. Pieter Hollander was sinds 2006 directeur Operations van TNT Post.

Pieter Kunz is getrouwd en heeft 4 kinderen.

Over TNT POST

TNT Post verwerkt dagelijks 15 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) naar ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf distribueert daarnaast post in een aantal Europese landen. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post in het eerste halfjaar van 2010 bedroeg 2.060 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.