Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Prijsuitreiking opstellenwedstrijd `ZO schrijft ZO'

15 oktober 2010

Op woensdag 13 oktober vond in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (vestiging Bijlmerplein) de prijsuitreiking plaats van de opstelwedstrijd `ZO schrijft ZO'. Het thema van de opstellenwedstrijd was Jong zijn in Zuidoost.

Uit meer dan 50 ingezonden opstellen van jongeren in de leeftijd 8-12 jr. zijn 3 winnaars geselecteerd. Daarnaast heeft 1 jongere een eervolle vermelding ontvangen.

De opstellen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit o.a. de portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs Muriel Dalgliesh en raadslid van de PVDA Ama Carr.

Tijdens de feestelijke uitreiking, gepresenteerd door Basta presentator Iven Cudogham, werden de winnaars bekend gemaakt.

De eerste prijs ging naar Esmee (11 jr.) die op school zit op het ABBS het Gein. Een van de juryleden over het opstel van Esmee: "De creativiteit en fantasie druipt van het verhaal van Esmee af, terwijl tegelijk een mooie wijsheid centraal staat: "als je groot bent, wil je klein zijn en als je klein bent, wil je groot zijn." Verder zijn elementen als spanning en verrassing mooi verpakt in haar sfeervolle opstel en had ze me van begin tot eind te pakken." Justin en Joelle hebben de 2e en 3e prijs gewonnen en Mitchell ontving een eervolle vermelding.

De prijswinnaars ontvingen de nieuwste kinderboeken en daarnaast ook boekenbonnen om zelf een mooi boek uit te kiezen.

De 10 beste opstellen worden gebundeld in een boekje en verspreid onder alle scholen en verstuurd naar andere belangstellenden. ( bytes)

---