Saxion
BR>

vr 15 oktober 2010

Saxion streng bij betaling collegegeld

Saxion gaat niet betaald collegegeld invorderen. Zo'n 400, deels reeds vertrokken, studenten hebben nog steeds hun volledige collegegeld niet betaald.

Het gaat om een totaalbedrag van circa 325.000 Euro. Tot nu toe is geprobeerd via brieven, aanmaningen en de inschakeling van een incassobureau deze achterstallige bedragen te innen. Nu zal betaling via gerechtelijke procedures worden afgedwongen. De kantonrechter zal worden ingeschakeld om de verschuldigde bedragen alsnog binnen te krijgen.

Als eerste worden procedures gestart over de schulden van studenten uit het collegejaar 2007/2008, gevolgd door het studiejaar 2008/2009. Studenten die hun schuld niet betalen ontvangen ook geen diploma of wordt - als ze nog steeds studeren - de toegang tot het onderwijs ontzegd. De financiële risico's die gemoeid zijn met de inning van de gelden wegen ruimschoots op tegen de verwachte inkomsten.

Saxion is van mening dat iedere student aan zijn aangegane verplichtingen dient te voldoen en dat geen uitzonderingen gemaakt kunnen worden. Het forse niet betaalde bedrag kan door Saxion niet worden aangewend voor onderwijs en raakt daarmee direct andere, correct betalende studenten.

Voor die studenten die door uitzonderlijke omstandigheden en buiten hun schuld niet in staat zijn (tijdelijk) te betalen, bestaat al jaren het zogenaamde voorzieningenfonds. Dat biedt in voorkomende gevallen de helpende hand.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Rob Admiraal, directeur van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, tel. 053-4871625.

____________________ Zoek