Gemeente Enschede

Nieuwe directeur Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede

Judith Hartman is benoemd tot nieuwe directeur van Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede. Dit op voordracht van de Raad van Commissarissen van de Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede (SME) en bekrachtigd door het college van B&W van de gemeente Enschede.

De benoeming, met volledige instemming van de Ondernemingsraad van SME, gaat in op 1 november 2010. Judith Hartman is opvolger van Harm Mannak, die ruim een jaar de positie van interim directeur heeft ingenomen.

Judith Hartman is ruim een jaar verbonden aan SME in de functie van manager Commercie, Publieksservice en Evenementen en was tevens zakelijk leider van het festival GrensWerk, zowel in 2009 als in 2010. Daarvoor was zij actief als zelfstandig ondernemer in de re-integratiemarkt en heeft al een groot aantal jaren een sterke betrokkenheid bij kunst & cultuur in het algemeen en de theater- en muziekwereld in het bijzonder.

Haar aantreden vindt plaats in een voor de gehele theater- en muzieksector turbulente periode. Binnen een veranderende omgeving van cultuurbeleid en cultuurfinanciering zal een nieuwe koers moeten worden bepaald, waarbij de stad en haar omgeving een goed en op de gehele samenleving toegesneden programma krijgen aangeboden. Dat alles in samenhang met de verdere ontwikkeling van het nieuwe theater, het Muziekcentrum, de Grote Kerk en straks de Fabrieksschool tot een plek waar, naast theater en muziek, tal van culturele en maatschappelijke activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het verder stimuleren van een hechte samenwerking met alle culturele partners binnen het Nationaal Muziekkwartier, in de stad en in de provincie belangrijk.