Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Original Warehouse Acid Party XL

GASHOUDER AMSTERDAM

Vrijdag 15 oktober 2010

Op vrijdag 15 oktober zal de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam omgetoverd worden tot een magistrale acidhousetempel voor de tweede editie van OWAP XL. Het succes van de vorige editie waarbij de uitverkochte gashouder veranderde in één grote zwetende badkuip, mede mogelijk gemaakt door de onofficiële terugkeer van Dimitri, was nog weken te ruiken. Dus begin vast te werken aan dat uithoudingsvermogen voor een nacht lang grandioze acid en originele house, sirenes, confetti, netvliesonterend stroboscoopgeweld en smileys die niet alleen op je eigen gezicht plakken.

Want OWAP, een samenwerking tussen Meubel Stukken, Fuse en Monumental, zal wederom een line-up in je knipperende ogen strooien om van te brullen als een hitsige leeuw. Zo zal Engelsman Danny Rampling, de man achter de eerste acidhouse club in Londen (SHOOM), aantreden om een flink staaltje nostalgie in je gehoor te proppen. Al eerder heeft deze OWAP veteraan bewezen de ene klassieker na de andere uit de speakers te kunnen rammen, waarbij menig bezoeker in extase verdwaalde, de tijd vergat en lachend terechtkwam in de gloriedagen van de house. En met zijn jarenlange ervaring om donkere fabriekshallen, verlaten gymzalen en industriële loodsen in vuur en vlam te zetten, is de Gashouder voor hem een kleine peulenschil om te ontbranden.

En hij is niet de ene die zorgt voor de nodige hitte. Hiphouseheld Tyree Cooper aka 'tha produca awesome supa dupa trooper' staat altijd te vlammen achter de draaitafels. 'Turn up the Bass' is één van de bekendste krakers van deze invloedrijke houselegende. Maar als legende heb je vaak meerdere klappers, zo zullen ook 'I Fear The Night' en 'Videocrash' bij menigeen een feest der herkenning zijn. Samengewerkt met Mike Dunn, Basement Jaxx en van hiphop acts als Turntable Rockers tot heuse rockbands is deze flinke jongen iemand om onfatsoenlijk naar te knipogen. Maar pas op want hij draait zoals hij ooit basketbalde: de ene 'slam dunk' na de andere 'in your face!'

Natuurlijk is het ook tijd om met veel bombarie Joost 'BamBam' van Bellen en zijn oude platen tevoorschijn te halen, want deze keer doet Mr. OWAP geen korte satellietset die voortijdig uit kan vallen, maar gelukkig weer een volledige liveset in zijn allervolste glorie. En dat betekent piepknor in je trommelvlies, kippenvel op je losgeslagen armen en bassen die recht door je maag lijken te marcheren. Is dat alles?

Gelukkig niet, want de sirenes gaan ook loeien bij het aantreden van de immer loeistrak mixende nederhouseheld Remy. Zijn sets zijn als een stoommachine en denderen met gemak door het gewapende beton, wat hem de perfecte DJ maakt voor deze ultieme warehouseplek.

Maar OWAP XL heeft uiteraard nog meer! Het potje oude houserotten, genaamd RiskSoundSystem, trekken geheel in eigen energieke stijl de rondvormige danszaal helemaal uit elkaar. Ze maken er altijd een feestje van, zowel voor als achter de draaitafels. Want zolang het echte househuisje overeind blijft staan, weten deze bondgenoten met hun explosieve liveset elk muzikaal hokje al jaren lang netjes op te blazen. Daarmee staat de formatie bestaande uit Mike Richters, Leroy Rey, Chocolate Brown en MC John Agesilas, garant voor een massale groepsreis terug naar het acid- en classic US Garage housetijdperk.

Al deze housefuries worden in bedwang gehouden door host Miss Bunty, die het smeulende publiek vervolgens naar meerdere hoogtepunten weet te gillen. ACCCIIIIDDDD!!!! En dat zijn er nogal wat want dit alles gaat tot maar liefst 07.00 uur door. Het heet niet voor niks OWAP XL!

De kaartverkoop gaat als een bosbrandje in een droge zomer, dus haast je naar een van de voorverkoopadressen of ga naar de website om zeker te zijn van je kaartje. En vergeet ook niet alvast de welbekende outfit bij elkaar te sprokkelen, die ligt natuurlijk weer in dezelfde la als waar je de zuurstokken en verjaardagsslingers bewaart. Vergeet je fluitjes, stadiontoeters, zweetbanden en fietsverlichting niet.

OWAP XXL 2010 GASHOUDER

Vrijdag 15 oktober 2010

Westergasterrein Amsterdam

22.00 - 07.00 uur

Danny Rampling

Joost van Bellen

Remy

RiskSoundSystem

Tyree Cooper Hosted by Miss Bunty

Tickets ¤ 40,- ex. vvk kosten

Vvk: www.meubelstukken.nl, www.owap.dj,

links:

www.meubelstukken.nl

www.owap.dj

Concerto Utrechtsestraat, 52-60, Rushhour Spuistraat 98,

Ticketservice.nl, 150 grotere postkantoren, VVV's, GWK's, AUB Ticketshop.



Ingezonden persbericht