Persberichten

Second Home International introduceert Internationaal Adviesplein

Publicatiedatum: 18-08-2010

Persbericht
Utrecht, 18 augustus 2010

Grote behoefte bij tweedehuizenkopers aan gedegen informatie

Voor iedereen die overweegt een tweede huis te kopen organiseert VNU Exhibitions van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober in de Jaarbeurs Utrecht Second Home International 2010. Op de beurs valt goed zaken te doen. Een groot aantal aanbieders van onroerend goed brengt nieuwe en bestaande projecten in Nederland en ver daarbuiten onder de aandacht. Twee primeurs: een Internationaal Adviesplein met informatie over alle aspecten rond de aankoop van een tweede huis en een matchmaking programma voor exposanten en bezoekers. Projectmanager Marianne Bukkems van VNU Exhibitions: ''Zeker in deze tijd hebben kopers van een tweede huis grote behoefte aan deskundige, gedegen informatie. Op het Internationaal Adviesplein kunnen de beursbezoekers gratis terecht bij gespecialiseerde juristen, fiscalisten en advocaten met al hun vragen over wettelijke en financiële aspecten in relatie tot de huizenmarkt''.


Inlooptheater
Mede dankzij de lage rentestand en de verwachte waardestijging is een tweede woning vaak een prima investering. Extra interessant is dat de huizen vaak gemakkelijk te verhuren zijn en de huuropbrengsten bovendien niet worden belast. Behalve op het Internationaal Adviesplein kunnen de beursbezoekers alle beursdagen aanschuiven in het Inlooptheater bij korte sessies van experts over relevante thematieken rond een tweede huis. Ook landenexperts geven de nodige informatie.

Gerichte leads
,,De basis van het matchmaking programma wordt gevormd door de speciale module op de site van Second Home International. De exposanten, die hier ter introductie gratis gebruik van mogen maken, krijgen met deze gebruiksvriendelijke tool de kans om gerichte leads te verzamelen van potentiële kopers. Voor bezoekers is de module een geweldig middel om voorafgaand aan de beurs gericht op zoek te gaan naar informatie van de aanbieders, met de mogelijkheid om online een afspraak te maken voor op de beurs''.

Aandacht voor Azië
,,Extra aandacht is er tijdens de beurs voor Azië, met name Bali en Thailand'', vervolgt Marianne Bukkems haar vooruitblik. ,,Dit heeft mede te maken met de voorgenomen versoepeling van de wetgeving in deze bestemming, waardoor het eenvoudiger moet worden om zelf eigenaar te worden van een huis. Azië is meer bereikbaar dan menigeen denkt. Letterlijk. Kijk naar de hervatting van de rechtstreekse vluchten van Garuda vanaf Schiphol. Redenen genoeg om Azië op Second Home International extra voor het voetlicht te brengen. Uiteraard met een goed aanbod maar ook met een cooking show en een ontvangst in oosterse stijl met bloemen'', aldus Marianne Bukkems.

Voor meer informatie www.secondhome.nl


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions