Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Danshuis Station Zuid presenteert: HUNDSTAGE (Ben J. Riepe)

Op 15 oktober 2010 om 20:30 uur presenteert Danshuis Station Zuid de Nederlandse première van de internationale coproductie 'Hundstage' van choreograaf Ben J. Riepe, in Theater De NWE Vorst in Tilburg.

De Duitse choreograaf Ben J. Riepe (die als danser o.a. te gast was bij het gezelschap van Pina Bausch) maakt sinds enkele jaren spraakmakende producties op het scheidingsvlak tussen dans en beeldende kunst met als rode draad, het niet voor de hand liggende verband tussen thema's als oorlog, macht, dood en de schoonheid.

Deze zomer resideerde Ben J. Riepe in Danshuis Station Zuid in het kader van de internationale uitwisseling binnen het European Dancehouse Network: Modul Dance. Het eindresultaat ' Hundstage' wordt getoond in De NWE Vorst als onderdeel van Tilburg Dansmaand.

Met ingang van het seizoen 2010-2011 is Danshuis Station Zuid dé Nederlandse partner in het European Dancehouse Network. Een samenwerkingsverband van tweeëntwintig Europese Danshuizen van Londen tot Barcelona, van Wenen tot Ljubljana.'Hundstage' is de eerste internationale coproductie in dit verband en kwam tot stand in coproductie met tanzhaus nrw (Düsseldorf) en das Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt/Main en

www.stationzuid.com & www.ednetwork.eu


---



Ingezonden persbericht