Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-10-2010

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 15 oktober
Nederland 1 - 21.30 uur

VRIJDAG IN VERMIST: WEERZIEN IN ZUID-AFRIKA

"Jaap Jongbloed je moet me helpen want ik ben mijn zoon kwijt", schrijft de 90-jarige Herman van der Hulst vanuit Zuid-Afrika. Hij emigreerde in 1964 met vrouw en zes kinderen, maar zoon Clemens keerde in 1975 -na een huwelijksbreuk- terug naar Nederland. "Het laatst heb ik van hem gehoord in 1998 toen wij vijftig jaar getrouwd waren maar inmiddels is zijn moeder overleden, dat weet-ie niet eens."

Clemens is opgespoord in Amsterdam en samen met Jaap bezoekt hij Zuid-Afrika waar een uitgebreide familie hem opwacht en de 'oude Herman' zijn zoon na jaren voor het eerst weer ziet: "He gelukkig jongen je, hebt je baard bijgeknipt."

Verder in VERMIST:

Afgelopen zomer werden dankzij een DNA-test drie verdachten opgepakt voor de moord op het zogenaamde 'Rozenmeisje', een onbekende vrouw wiens lichaam op 4 juni 1996 gevonden is in Limburg. De verdachten wisten niet te vertellen wie de vrouw is. Mondjesmaat komt er door politieonderzoek informatie naar buiten. Het meisje zou gewerkt hebben in bars in Bergisch-Gladbach, uit Polen afkomstig zijn en Goscha kunnen heten. Maar tot nu toe is nog steeds geen identiteit vastgesteld. Deze week is het Vermist-team in Polen, op zoek naar familie van het 'Rozenmeisje'.

Ans Bron is 86 jaar, maar nog altijd strijdvaardig. Ze zoekt haar zoon Henk die in Canada woont. Ze zag hem 25 jaar geleden voor het laatst toen ze tijdens zijn bruidsnacht ruzie kreeg met haar schoondochter. "Get out of my house" zijn de laatste woorden die Henk tegen zijn moeder sprak. Inmiddels beginnen bij Ans de jaren te tellen: "Voor ik 'ga' wil ik weten of-ie nog leeft."

Presentatie: Jaap Jongbloed

Internetadres www.vermist.nl