Gemeente Meppel


College van daden en samenwerking

14-10-2010 -
Het college van B&W van Meppel wil daadkracht tonen en ruimte geven aan mensen om samen Meppel toekomstbestendig te maken. In een tijd van bezuinigingen en polarisatie kiezen burgemeester en wethouders voor verbinden en doen.
Het college wil samenwerken met actieve bewoners, instellingen, bedrijven en andere overheden. Daarbij richt het college zich op het uitvoeren van lopende projecten. Het college wil niet allerlei nieuwe zaken opstarten. Dit blijkt uit de collegeverklaring 2010-2014 die als een soort regeringsverklaring het begin van de nieuwe bestuursperiode markeert.
De verklaring kent drie rode draden. Ten eerste de kracht van de samenleving: mensen in hun onderlinge netwerken maken Meppel sterker. Ten tweede de samenwerking met partners op vele gebieden. En ten derde het verbeteren van de kwaliteit met minder middelen, door slim te combineren.

De collegeverklaring gaat vergezeld van een actiegericht uitvoeringsprogramma, het spoorboekje voor het college voor de komende vier jaar. Daarin staat wat het college gaat doen, gegroepeerd rond vijf kernthema's: Werk, Duurzaamheid, Dienstverlening, Sociale samenhang en Stadsontwikkeling.

Omdat het college de verdere ontwikkeling van Meppel niet alleen wil oppakken, reikt het de hand aan een ieder die daaraan wil bijdragen: bewoners, ondernemers, vrijwilligers en medewerkers van instellingen.