Zorggroep Het Huisartsenteam uit West Brabant richt Cliëntenraad op

15/10/2010 08:00

Zorggroep Het Huisartsenteam

De mening van cliënten telt. Daarom hebben de huisartsen van Zorggroep Het Huisartsenteam op 15 oktober 2010 een cliëntenraad opgericht volgens de regels van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorgsector. Het samenwerkingsverband is hiermee in Nederland de eerste huisartsen zorggroep met een cliëntenraad. De groep telt 40 huisartsen die verspreid werken over 18 locaties in West Brabant.

De cliëntenraad gaat de belangen behartigen van mensen met een chronische aandoening. De zorg voor mensen met diabetes type 2, mensen met de chronische longaandoening COPD en mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten wordt geleverd door de huisartsen die voor deze groep cliënten samenwerken vanuit Zorggroep Het Huisartsenteam. De cliëntenraad gaat met de bestuurder de wensen en behoeften van haar achterban afstemmen op het aanbod en de kwaliteit van zorg. De belangenbehartiging door de cliëntenraad moet leiden tot een nog betere zorg voor de cliënt.

Zorggroep: kracht van samenwerking

Een zorggroep is een officiële organisatie die een paar jaar geleden zijn intrede heeft gedaan in de Nederlandse zorg. Voor de chronische cliënt voeren de huisartsen van Het Huisartsenteam een zorgprogramma uit. Dit doen zij in samenhang met gespecialiseerde zorgverleners uit de regio zoals Stichting Huisartsenlaboratorium Breda (SHL), diëtisten en specialisten van o.a. het Amphia Ziekenhuis te Breda en het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal. Met elkaar hebben zij afgesproken wie welke hulp biedt, hoe ze naar elkaar kunnen verwijzen en op welke manier de zorg wordt getoetst. Alles staat in dienst van nog beter afgestemde zorg voor de behandeling van cliënten. De huisartsen geven hieraan leiding en zijn voor de cliënt de centrale zorgverlener.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hethuisartsenteam.nl/het-samenwerkingsverband