Provincie Friesland


---


Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân steunt Friese cultuur met bedrag van E 84.575,-.

Leeuwarden, 13 oktober 2010

In haar vergadering van oktober heeft het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân in totaal voor E 84.575,- aan subsidie toegekend aan diverse instellingen op het gebied van cultuur en natuurbehoud.

Er is onder andere besloten een bijdrage te verlenen van E 3.000,- voor het project 'Herinnerje' van Stichting Parnas. 'Herinnerje' is een driedaags festival en expositie, in het gebouw van de Leeuwarder Courant waar kunstenaars op eigen wijze werk maken en presenteren rondom herinneringen. Centraal staat de relatie tussen nieuwsfeiten en wat mensen zich individueel hiervan kunnen herinneren.

Daarnaast wordt onder andere subsidie verleend voor de verbouw of nieuwbouw van de dorpshuizen in IJlst, Lollum, Skalsum en Hemrik en wordt er een bijdrage geleverd voor de oprichting van het filmtheater in Workum. Ook wordt een bijdrage verleend voor een publicatie van de Frysk Boun om Utens voor hun uitgave 'De Friezen yn é frjemdte' over de geschiedenis van Friezen buiten Fryslân.

En worden er bijdragen geleverd aan de concerten van de Stichting Appassionata in de Grote Kerk te Leeuwarden en het jubileumconcert van de Christelijke Muziekvereniging Jouster Fanfare ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan.