Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Uw smartphone als cultuurhistorische gids op het water

14 oktober 2010 - De vaarrecreant kan tegenwoordig al het moois dat onze gemeente te bieden heeft beluisteren via de smartphone. Vrijdag 8 oktober gaf wethouder Heleen Mijdam (recreatie & toerisme) het startsein voor de eerste GPS-routes met geluidsfragementen .

Hoe werkt het?
De vaarrecreant downloadt de Zuid-Hollandse vaarroutes met de geluidsfragmenten gratis op zijn/haar smart phone, via de website www.waterwegwijzer.nl. Ook is het mogelijk in de bibliotheken van Leidschendam-Voorburg, Alphen aan den Rijn en Schiedam smartphones met kant-en-klare routes te lenen.

De routes:
Katwijk - Leiden/Voorschoten (10,4 km)
Alphen aan de Rijn - Leiden (14 km)
Leiden - Leidschendam (11,4 km)
Leidschendam - Delft (12,4 km)
Delft - Overschie (8,8 km)
Overschie - Schiedam (4,6 km)
Overschie - Delfshaven (4,1 km)
Vlaardingen - Midden Delfland - Delft (14,5 km)

De fietsrecreant kan natuurlijk de routes ook op zijn smartphone downloaden, langs de historische vaarwegen peddelen en de geluidsfragmenten beluisteren.

Het project is een initiatief van de Vereniging Regio Water, een samenwerkingsverband van Zuid-Hollandse gemeenten en waterschappen. De Vereniging Regio Water ontwikkelde samen met ProBiblio, de bibliotheken van Schiedam, Leidschendam-Voorburg en Alphen deze gratis vaarroutes met GPS. De partners deden dit in het kader van het themajaar 2010: `Leve de vaarwegen en waterlinies!' van de provincie Zuid-Holland.