Ingezonden persbericht


Erkende Verhuizers lanceren klimaatneutrale consumentenverhuizingen

Consumenten kunnen vanaf nu hun verhuizing klimaatneutraal door een Erkende Verhuizer laten uitvoeren, zodat ook in de toekomst zorgeloos kan worden verhuisd. De Organisatie voor Erkende Verhuizers, deelmarkt van Transport en Logistiek Nederland (TLN), biedt consumenten voorafgaand aan de verhuizing de mogelijkheid om deze compensatie op te nemen in de verhuisovereenkomst.

Garantiecertificaat
Consumenten die klimaatneutraal willen verhuizen kunnen voortaan de CO2 uitstoot van hun verhuizing laten compenseren. Voor iedere consumentenverhuizing werd al het Garantiecertificaat Erkende Verhuizers verstrekt, waarmee de consument harde waarborgen in handen heeft ten aanzien van nakoming en aanbetaling. Deze maakt deel uit van de Algemene voorwaarden. Nieuw is dat de consument nu ook de keuze heeft om een Garantiecertificaat met klimaatcompensatie af te nemen.

Carbon footprint
De klimaatcompensatie van Erkende Verhuizers is berekend op basis van een ruim berekende gemiddelde 'Carbon footprint' van een consumentenverhuizing, gebaseerd op onder meer verbruikte brandstoffen en verpakkingsmateriaal omgerekend naar CO2 uitstoot.

Compensatie
Bij de aanpak van CO2 uitstoot in de branche staan voorkomen en reductie voorop. Voor wat overblijft aan emissie zetten Erkende Verhuizers in op compensatie, door een even grote hoeveelheid schone energie op te wekken in een Gold Standard windenergieproject in Taiwan. Het gaat om een gebundeld project van twee windparken aan de westkust van Taiwan dat duurzame energie opwekt voor 110.000 huishoudens. De Gold Standard, die mede is opgericht door het Wereld Natuur Fonds, stelt de hoogste internationale eisen aan compensatieprojecten en maakt het de consument mogelijk om de compensatie na te gaan tot aan de bron.

Met klimaatneuraal verhuizen toont de branche haar betrokkenheid bij duurzaam ondernemen en stelt zij de consument in staat om bij te dragen aan verduurzaming van het milieu, waardoor ook in de toekomst zorgeloos kan worden verhuisd.



Ingezonden persbericht