Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Slechts één inschrijving bij aanbesteding openbaar vervoer Gooi- en Vechtstreek

PvdA bepleit onderzoek NMa naar aanbesteding OV

De PvdA wil dat de provincie Noord-Holland de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vraagt onderzoek te doen naar de recente aanbesteding van het openbaar vervoer in Gooi- en Vechtstreek. Bij die aanbesteding was er slechts één inschrijver (Connexxion), die ondanks verhoging van het budget 25 procent minder uren bussen wil laten rijden dan in de huidige dienstregeling.

Naar aanleiding van de teleurstellende aanbesteding heeft de provincie zelf een evaluatie laten uitvoeren bij de vervoersbedrijven. Volgens de PvdA blijft ook na die evaluatie onduidelijk waarom alle andere vervoersbedrijven afzagen van deelname aan de aanbesteding. Zij pleit daarom voor verder onderzoek.

De PvdA-statenleden Gohdar Massom en Tjeerd Talsma hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Massom: "Het is verbazingwekkend dat ondanks dat Provinciale Staten 525.000 euro extra per jaar beschikbaar hebben gesteld, er slechts één aanbieder er een offerte uitbrengt, die ook nog eens veel slechter uitpakt voor de gebruikers van het openbaar vervoer in de regio. Wij willen dit verder uitgezocht hebben, met name om herhaling bij toekomstige aanbestedingen te voorkomen. Met dit onderzoek wil de PvdA tevens meer inzicht hebben hoe marktwerking in openbaar vervoer functioneert."


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland