Ingezonden persbericht


Persbericht

PALEIS HET LOO IN DE HERFSTVAKANTIE

In de herfstvakantie worden er op Paleis Het Loo voor jong en oud diverse activiteiten georganiseerd. Bezoek de nieuwe tentoonstelling over de Wintertuin, volg een audiotour door het paleis of beleef de Koninklijke momenten mee met de Royal Tour!

In de westvleugel van het paleis is de onlangs geopende expositie 'Een Wintertuin herleeft' te zien, over de bijzondere plantencollectie van koning Willem II. De expositie laat zien hoe in zijn 19de-eeuwse paleis een exotische tuin werd gecreëerd, waar 's winters bals en feesten werden gehouden en brengt hierbij de sprookjesachtige sfeer van de 19de-eeuwse wintertuin weer tot leven. Voor kinderen zijn er speurtochten en een kleurplaat bij de tentoonstelling.

Om kennis te maken met Paleis Het Loo en zijn vroegere bewoners kan er een audiotour door het paleis worden gevolgd. Deze tour wordt aangeboden in een speciale versie voor kinderen (6-12 jaar) en een voor volwassenen. Tijdens de kinderaudiotour vertelt het 'paleisspook' via een hoofdtelefoon over de geschiedenis van het paleis. De verhalen zijn door verschillende stemmen ingesproken, met spannende achtergrondgeluiden en muziek en duurt ongeveer een uur.

Tijdens de herfstvakantie wordt ook dagelijks de 'Royal Tour' aangeboden, langs koninklijke 'hotspots' op Paleis Het Loo. Een gids leidt de bezoeker langs de verschillende plaatsen in en rond het paleis, waar de Oranjes en ook leden van buitenlandse vorstenhuizen bijzondere momenten beleefden. Aan de hand van kleurrijke foto's worden de koninklijke gebeurtenissen in herinnering gebracht. Dagelijks om 14.00 uur (niet op zondag), reserveren niet nodig.

Tot slot zijn er voor kinderen verschillende binnen- en buitenspeurtochten verkrijgbaar, met vragen over het paleis, de stallen en de tuin.

Kijk voor meer informatie op www.paleishetloo.nl .

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Gesloten 's maandags.
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p., t/m 5 jr. en MK gratis Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies Amersfoortseweg, 7313 AA.
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo;

buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463/448


---- --