Leer de belangrijkste krachten van de verduurzaming kennen


Van idee naar beweging: duurzaam leven is onomkeerbaar

ALKMAAR, 20101007 -- Bereiken, boeien en verbinden. Dat is het centrale thema van '15 Minutes For our Future', een energiek congres van duurzaam netwerk Paviljoen 2030. Op 15 oktober zullen op Hogeschool Inholland in Alkmaar diverse topsprekers in 15 minuten op inspirerende wijze vertellen hoe zij hun bijdrage aan de verduurzaming leveren, hoe zij mensen weten te bereiken, te boeien en uiteindelijk ook te verbinden.

Sprekers
Sprekers zijn onder andere: Hennes de Ridder (hoogleraar methodisch en integraal ontwerpen op de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de Technische Universiteit Delft), Joris Putman (ex-soapacteur, directeur van Green Dream Productions dat tv-programma's maakt voor oa National Geographic), Ferry van Wilgenburg (real estate manager Woonwaard Alkmaar), Martijn Messing (directeur De Kleine Aarde), Jan Jonker (oprichter OurCommonFuture2.0 en associate professor en research fellow aan de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit Nijmegen), Jan van Betten (ex-CEO Reed Elsevier Duitsland en oprichter van NUDGE - the green company), Eberhard Dijkhuis (Dijkhuis Aannemers Hardenberg).

Krachtenvelden
Gedurende de middag komen de belangrijkste krachtvelden voorbij die noodzakelijk zijn om het proces van verduurzaming te versnellen en bestendigen: de kracht van het initiatief, van het overtuigen, van de psychologische verandering, van het volume, van het doen. De sprekers zullen vanuit verschillende disciplines hun kennis, inzicht en ervaring met de bezoekers delen.

Voor wie?
'15 Minutes for Our Future' is in het bijzonder bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij overheid, bedrijfsleven en onderwijs en vanuit hun vakgebied op zoek zijn naar inspirerende voorbeelden die zij kunnen gebruiken om zelf een bijdrage aan de verduurzaming te leveren. Uiteraard zijn ook andere geĂŻnteresseerden van harte welkom.

Organisatie
Paviljoen 2030, een netwerk van ondernemers, overheid en onderwijs dat zich vanuit Alkmaar richt op verduurzaming (van de gebouwde omgeving en energiebesparing), is samen met Inholland Alkmaar, Ballast Nedam en Technocentrum Noord-Holland Noord initiatiefnemer en organisator van deze middag.

Programma '15 Minutes For Our Future':

12.30 uur - Zaal open, ontvangst met lunch
13.30 uur - Opening door dagvoorzitter en start eerste sessie sprekers
14.45 uur - Pauze: koffie en thee
15.15 uur - Start tweede sessie sprekers
16.45 uur - Afsluiting door dagvoorzitter
17.00 uur - Borrel (en mogelijkheid om sprekers en bezoekers te leren kennen)


Aanmelden:
Volg deze link.

Locatie:
Inholland Alkmaar, Bergerweg 200, Alkmaar.

Routebeschrijving en openbaar vervoer:
www.inholland.nl/Contact/Adressen+en+Telefoonnummers/adres_alkmaar.htm