Ingezonden persbericht


Blokkenschema FestyLand bekend en online

FestyLand heeft de programmering nagenoeg volledig rond en dus kon ook het tijdschema voltooid worden. Op de website van het festival is het overzichtelijke blokkenschema te downloaden. Het totale programma van FestyLand omvat meer dan 80 acts, verdeeld over zes podia en zeven sfeervolle tenten, van rock tot dance en van pop tot theater en amusement. Het festival vindt plaats op 15, 16 en 17 oktober plaats op Landgoed Hendrickx in Volkel.

Recente toevoegingen aan het programma zijn onder meer Seven Eleven Funk-Allstars featuring U-Gene op het Pul-Fiction podium, Bingo Players in de nieuwe dance area Spektakulair en de Rammstein tribute band Stahlzeit in de Rocktober tent.

Zondag 17 oktober, de slotdag van FestyLand, wordt een van de tenten op het festivalterrein omgedoopt tot HeldenTent. Een gedeelte van de dag wordt deze tent gerund door mensen met een verstandelijke beperking in samenwerking met medewerkers van FestyLand. Van barmedewerker tot stagehand en van ober tot security-medewerker. De begeleiding is deze dag mede in handen van leerlingen van de opleiding Maatschappelijke Zorg van ROC de Leijgraaf in Veghel. FestyLand toont met dit initiatief maatschappelijke betrokkenheid door deze mensen bij elkaar te brengen en actief te laten deelnemen aan het festival.

Ticketprijzen en openingstijden
Kaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten per dag ¤ 25,-. Op zondag bedraagt de entree ¤ 10,-, kinderen t/m 12 jaar hebben deze dag gratis toegang. Een combi-ticket voor vrijdag en zaterdag kost ¤ 35,-. Tickets voor het hele weekend zijn verkrijgbaar voor ¤ 45,-. Kaarten zijn online te koop via http://festyland.nl/2010/html/tickets.php, alsmede bij een aantal regionale voorverkoopadressen. Zie eerder genoemde webpagina voor een overzicht van deze adressen. Het festivalterrein is op vrijdag 15 oktober open van 19.00 tot 02.00 uur, op zaterdag 16 oktober van 14.00 tot 02.00 uur en op zondag 17 oktober van 12.00 tot 21.00 uur.

FestyLand kent dit jaar voor het eerst een camping. Een plek op de camping is enkel te reserveren via http://festyland.nl/2010/html/camping.php voor ¤ 20,-. De camping is open vanaf vrijdag 15 oktober om 15.00 uur tot maandag 18 oktober om 12.00 uur.

Zie www.festyland.nl voor uitgebreide informatie over het festival of ga direct naar http://festyland.nl/2010/downloads/Festyland_2010_Timetable.pdf voor het blokkenschema.


---

Noot voor redacties