Ingezonden persbericht


DEN HAAG - 14 JULI 2010

PERSBERICHT

3FM Presents: "DI-RECT - THIS IS WHO WE ARE TOUR"

Vanaf 15 oktober 2010 gaat DI-RECT de clubs langs. De band zal in 18 clubs door heel Nederland te zien zijn. De kaartverkoop gaat 14 juli van start. Kijk ook op www.di-rect.com voor meer informatie.

In de nieuwe formatie met Marcel Veenendaal als zanger en Vince van Reeken als toetsenist, is de band energieker dan ooit. De eerste single van DI-RECT in nieuwe formatie 'Times Are Changing' is 9 november 2009 gereleased met een overweldigend resultaat. Binnen een week stond de single op 1 in iTunes, 1 in de MegaTop 50 en wordt hij Megahit bij 3FM en Superclip bij TMF. Na het verschijnen van deze single gaat de band de studio in om te werken aan een nieuw album. Samen met James Lewis (Arctic Monkeys, The Wombats) als producer brengt de band weken in Den Haag, Liverpool en London door om het album te maken.

Op 14 mei is het album 'This is who we are' uitgekomen, op dit album laat DI-RECT een volwassener en gelaagder geluid horen. Dit eerste album van het nieuwe collectief is erg goed ontvangen, lovende recensies, een week lang op 1 in de iTunes Albumcharts en binnen op 3 in de Album top 100.

Op 23 april 2010 kwam de 2e single 'This is who we are' uit, deze werd eveneens goed ontvangen bij de diverse radiostations. 'This is who we are' werd Alarmschijf bij Radio538, Superclip bij TMF, was veelvuldig te horen bij 3FM en vele andere radiostations en stond in de top 10 bij iTunes, de Megatop 50 & single top 100.

Met de nieuwe bandleden in de gelederen draait het voor DI-RECT maar om één ding, LIVE spelen! Sinds de release van het album is DI-RECT diverse festivals te gast geweest, Paaspop, De Haagse Koninginnenach, Dauwpop, Royal Beach, Indian Summer de TT in Assen en vele anderen. Duizenden mensen konden op de festivals al kennis maken met het vernieuwde DI-RECT. De festival shows kenmerken zich door een uitbarsting van energie, voor de band smaakt iedere show naar meer.

Reden genoeg om dit jaar af te sluiten met een clubtour langs alle bekende zalen van Nederland. In deze clubtour zal de band hun fans verrassen met een nieuwe extra lange show waarvan de voorbereidingen inmiddels al volop bezig zijn.

datum zaal plaats 15-okt De Lantaarn Hellendoorn 21-okt Bibelot Dordrecht 23-okt .013 Tilburg 5-nov Paradiso Amsterdam 11-nov Paard van Troje Den Haag 12-nov P3 Purmerend 13-nov Gigant Apeldoorn 19-nov De Meenthe Steenwijk 20-nov Hedon Zwolle 25-nov Effenaar Eindhoven 26-nov De Vorstin Hilversum 27-nov De Pul Uden 2-dec Luxor Live Arnhem 3-dec P60 Amstelveen 8-dec Tivoli Utrecht 9-dec Patronaat Haarlem 10-dec Mezz Breda 11-dec Metropool Hengelo



Ingezonden persbericht