LLiNK

Rotterdam, 29 september 2010

PERSBERICHT

Inboedel LLiNK onder de hamer
Verkoper biedt kunstcollectie aan voor doorstart LLiNK

Een maand nadat LLiNK het publieke bestel heeft moeten verlaten, wordt de inboedel van de omroep openbaar geveild. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de doorstart van de omroep. Hiervoor heeft in- en verkooporganisatie LJ Trading een collectie litho's en bronzen beeldjes ter beschikking gesteld. De openbare veiling start op 1 oktober via www.troostwijkauctions.com. De veiling sluit op 18 oktober.

LLiNK moest 1 september het publieke bestel verlaten, nadat de minister in december 2009 had besloten LLiNK geen definitieve zendlicentie te gunnen. Op dit moment is de omroep in afwachting van de beroepsprocedure. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een doorstart van de omroep buiten het publieke bestel. Dit nieuwe initiatief zal zich ook in de toekomst blijven profileren als mediabedrijf dat programma's en producten maakt voor 'iedereen die wil werken aan de duurzame toekomst van morgen'.

Samenwerking
Verkooporganisatie LJ Trading en veilinghuis Troostwijk hebben in LLiNK een partner gevonden waarmee de bedrijven invulling geven aan hun eigen ambities om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. LJ Trading heeft er voor gekozen om - samen met de inboedel van de omroep - een bijzondere collectie litho's en bronzen beeldjes te veilen. De opbrengst van deze stukken komt geheel ten goede aan het nieuwe initiatief van directeur de Ruijter. Veilingbedrijf Troostwijk heeft besloten geheel belangeloos haar medewerking te verlenen aan dit deel van de veiling. Op die manier werken LJ Trading en Troostwijk mee aan een nieuwe toekomst voor LLiNK.

Veiling
De kunstcollectie van LJ Trading is de aandacht van de kunstliefhebber meer dan waard. De litho's en beelden zijn van de hand van diverse kunstenaars en daardoor uiteenlopend in onderwerp, stijl en kleur. De gehele collectie is te bezichtigen op 15 oktober bij omroep LLiNK.

Een bijzonder onderdeel van de inboedel van LLiNK vormen de sloophouten bureaus. Het organische ontwerp is van de hand van ontwerpster Jacqueline Le Bleu uit Rotterdam. Verder bestaat de inboedel uit computers, camera's, postproductie-editsuites, kasten en overige kantoormeubilair.

De kunstcollectie en de inboedel zijn vanaf 1 oktober te bezichtigen op www.troostwijkauctions.com. Op 15 oktober kan de inboedel bekeken worden in het pand van omroep LLiNK. Registreren hiervoor kan via www.troostwijkauctions.com. De openbare veiling sluit op 18 oktober.

Opbrengst
De opbrengst van de inventaris wordt ingezet om de kosten te dekken van het vertrek van LLiNK als omroep uit het publieke bestel. De omroep, die zich tot 26 augustus in surseance van betaling bevond, heeft inmiddels al haar schulden betaald en is per 1 september schuldenvrij.

NOOT VOOR DE REDACTIE (