Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

04-10-2010

VRIJDAG 15 OKTOBER POPRONDE ARNHEM

Luxor Live en Popcentrum Jacobiberg organiseren voor de dertiende keer het gratis festival

De Popronde is een reizend festival dat dit jaar langs 25 steden trekt. Op vrijdag 15 oktober strijkt het evenement voor de dertiende keer neer in Arnhem. 25 Bands treden gratis op, verdeeld over 15 kroegen in de binnenstad. Met het programmaboekje in de hand kun je langs het nieuwe aanstormende talent van de Nederlandse popscene zappen.

De eerste optredens barsten om 20.30 uur los in de binnenstad. De echte diehards kunnen vanaf 00.30 uur nog terecht in Luxor Live voor de officiële Popronde Afterparty. Hier kan tot laat in de nacht doorgefeest worden met diverse danceacts en live muziek. Voor meer informatie over exacte tijden, locaties en de verschillende acts kan men surfen naar www.popronde.nl

NIEUW: 3 FM STAGE en VPRO'S 3VOOR12 PODIUM

Dit jaar hebben 3FM en VPRO'S 3VOOR12 twee poprondepodia geadopteerd. Willemeen behuist het 3FM podium. Hier staan drie acts die van 3FM het predicaat Serious Talent hebben gekregen. Het gaat om Cloud Machine (indie pop) Handsome Poets (poppy rock die grijs gedraaid wordt door Giel Beelen) en Heist (heftige stoner)

The Stage wordt omgetoverd tot de VPRO's 3voor12 stage. De VPRO presenteert daar aanstormend talent onder de naam Hollandse Nieuwe. Ook hier gaat het om een drietal bands te weten New YX (indie pop), Automatic Sam (rauwe rootsy rock) en Deadbeat Passenger (knetterende garagepunk).

De organisatie van de Arnhemse Popronde wordt verzorgd door Popcentrum Jacobiberg en Luxor live in samenwerking met stichting Popwaarts. Surf voor een totaaloverzicht van alle bands en de speeltijden naar www.popronde.nl/steden/arnhem

Arnhem beleeft dit jaar dus de 13e editie van het festival. Dat de Popronde altijd al een kweekvijver voor jong talent is geweest hoeft niet meer aangetoond te worden. Zo toerde in het verleden bands als Racoon, De Staat, Leaf, Go Back To The Zoo en Lucky Fonz III met de popronde mee. Wie weet, misschien zit er dit jaar ook weer een act tussen die volgend jaar op de planken staat van Lowlands, Pinkpop en De Wereld Draait Door?

www.popronde.nl www.jacobiberg.nl www.luxorlive.nl

----