Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 6 oktober 2010

Numoon Weekender: Twee avonden vol muzikaal experiment in het WMDC

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober vindt in het WMDC weer een nieuwe editie van Numoon Weekender plaats: twee avonden vol nu-jazz, nu-soul, hip hop, electro, crossover wereldmuziek, singer/songwriter, poetry, dans, film en visuals. Nieuw talent wordt gepresenteerd in combinatie met enkele aansprekende (inter)nationale publiekstrekkers.

Voor de deze editie van Numoon Weekender wordt samengewerkt met het indielabel Excelsior Recordings en het boekingskantoor Boom Agency. Het is een begin van een nieuwe reeks Numoon Weekenders waarbij steeds een label en/of boekingskantoor centraal staat.

Op vrijdag 15 oktober treden de Excelsior bands Beans & Fatback en Eckhardt op. De muziek van Beans & Fatback, onder leiding van Onno Smit (ook gitarist/zanger Lefties Soul Connection), bestaat uit een combinatie van country en soul invloeden, gemixt met de jingle-jangle sound van midden jaren 60, Blue Eyed Country-Soul. 3FM Serious Talent Rik Elstgeest (alias Eckhardt en ex-Kopna Kopna) maakt klassieke singer-songwriter nummers, opgebouwd langs de ijzeren wetten van de popsong met een vleugje cowboy en warm gearrangeerd.

Op zaterdag 16 oktober spelen The Upsessions hun ˇearly-reggaeĀˇ of Āˇskinhead-reggaeĀˇ, de typische uptempo reggae van eind jaren '60, zoals die op Jamaica gemaakt werd. In tegenstelling tot wat het woord skinhead-reggae bij sommigen wellicht doet vermoeden is het vrolijke muziek die uitnodigt tot een feestje. Ook treedt Goslink (Harm Goslink Kuiper) op met zijn repertoire aan Nederlandstalige liedjes met licht ironische teksten, over de worsteling met het bestaan en de liefde in al haar verschijningsvormen. De bijna fluisterende stem van Goslink wordt begeleid door een veelvoud aan tokkelinstrumenten als gitaar, banjo, mandoline en slide-gitaar, mooie strijkersklanken en subtiele ritme-instrumenten.

Op beide avonden biedt het Rotterdamse creatieve collectief Venour een scala aan verschillende shows, zoals graphics, video, standup comedy, live painting en fashion.

De concerten tijdens Numoon Weekender worden opgenomen voor het programma Numoon On Air dat op NPS Cultura (webtelevisie en kabeltelevisie) wordt uitgezonden. Numoon Weekender is hosted by DJ Gea Russell.

Numoon Weekender
Vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober | Aanvang: 20:30 | Entree: E12 (dagkaart) / E20 (passepartout)

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.



Ingezonden persbericht