Gemeente Alkmaar


Congres '15 minutes for our future'

Bereiken, boeien en verbinden. Dat is het centrale thema van '15 minutes for our future'; het eerste grote congres van kennisplatform Paviljoen 2030. Op 15 oktober vertellen diverse topsprekers in 15 minuten op inspirerende wijze hoe zij hun bijdrage aan de verduurzaming leveren. Stuk voor stuk weten zij met visie en daadkracht mensen te bereiken met hun boodschap, hen te boeien en uiteindelijk ook te verbinden.

Middelbare scholieren

Technocentrum Noord-Holland Noord heeft voor deze dag een speciaal leerlingenonderdeel opgezet. Dit bestaat uit beroepenvoorlichting van technische bedrijven over duurzame projecten. Honderdvijftig 4havo en 5vwo leerlingen van de J.P. Thijsse school maken door middel van workshops kennis met beroepen uit verschillende werelden van techniek en duurzaamheid.

Elke workshop wordt gegeven door een bedrijf of onderwijsinstelling. Bedrijven, onderwijsinstellingen en bedrijvenclusters die zich hiervoor inzetten zijn: Ballast Nedam, Besseling Installaties, Cofely GDF Suez, Green Dream District, Hogeschool INHolland, Holland Health en Seed Valley.

Sprekers

De sprekers tijdens het congres delen vanuit verschillende disciplines hun kennis, inzicht en ervaring met de bezoekers. Dit zijn onder andere: Hennes de Ridder (professor TU Delft), Jan Jonker (associate professor Radboud Universiteit Nijmegen), Ferry van Wilgenburg (Real Estate manager Woonwaard), Joris Putman (acteur en televisieproducent), Martijn Messing (directeur Kleine Aarde), Jan van Betten (oprichter NUDGE, consumentenplatform met impact) en Eberhard Dijkhuis (directeur Dijkhuis Aannemersbedrijf).

Meer informatie

Het congres is in het bijzonder bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij overheid, bedrijfsleven en onderwijs die vanuit hun vakgebied op zoek zijn naar inspirerende voorbeelden die zij kunnen gebruiken om zelf een bijdrage aan de verduurzaming te geven. Uiteraard zijn ook andere geĂŻnteresseerden van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.paviljoen.nl.