Ingezonden persbericht


Eindhoven, 7 oktober 2010


---

Eindhovens trio Bird brengt nieuw album uit

presentatie 'Arjenballet' op 15 oktober in De Fabriek in Eindhoven

Het indie folk trio Bird uit Eindhoven brengt een nieuw album uit. 'Arjenballet' is de derde officiële release sinds het bestaan van de band en wordt net als de voorgaande in eigen beheer uitgebracht. Het zes tracks tellende album verschijnt op vinyl, maar gaat vergezeld van een cd. Vrijdag 15 oktober zal 'Arjenballet' officieel door Bird gepresenteerd worden in De Fabriek aan de Baarsstraat 38 in Eindhoven.

Evenals eerdere releases is 'Arjenballet' door de band zelf opgenomen. Mark van der Heijden van het Lab van Akoestiek in Eindhoven was verantwoordelijk voor de eindmix. "Hij is er in geslaagd de nummers in al hun eenvoud tot een warm en gebalanceerd geheel te mixen", aldus Bardt van der Dennen, zanger en gitarist van Bird.

Nog steeds bestaan de songs van Bird in de basis uit gitaar, basgitaar, viool en drie zingende mensen, maar ook in muzikaal-inhoudelijke zin heeft het gezelschap zich ontwikkeld ten opzichte van voorgaande opnames. Van der Dennen: "De liedjes op 'Arjenballet' zijn wat speelser dan ons eerdere werk. Ook hebben we deze keer meer verschillende instrumenten gebruikt en hebben we veel aandacht besteed aan onze samenzang, die op deze plaat een belangrijkere rol speelt dan voorheen. Mede hierdoor en door het gebruik van overdubs kent de nieuwe plaat een diepere gelaagdheid"

De presentatie van 'Arjenballet' in De Fabriek op 15 oktober vangt aan om 21.00 uur, de zaal gaat open om 22.00 uur. De entree is gratis. Het album is deze avond te koop voor E 15,-.

Een week na de release, op vrijdag 22 oktober, speelt zanger/gitarist Bardt van der Dennen solo op het centraal station van Eindhoven, in het kader van het NS Try Out Festival. De eerste week van november vertrekt het gezelschap voor een vijftal shows naar Duitsland.


---