Ingezonden persbericht


PiPS:lab op Temps d'images festival in Frankrijk

Eind deze week vindt onder de rook van Parijs in Issy Les Moulineaux het Temps d'images festival plaats, een van Europa's belangrijkste audiovisuele festivals. Dit jaar staat ook het Nederlandse multimediatheatergezelschap en uitvinderscollectief PiPS:lab op de programmering met de voorstelling Diespace 2.0 en de wereldberoemde interactieve installatie Luma2solator.

Diespace 2.0
Multimediale voorstelling over een internetcommunity voor overledenen. Na Facebook, Hyves en Myspace realiseert PiPS:lab de eerste internetcommunity voor overledenen: Diespace. Sinds de lancering twee jaar geleden is de community uitgegroeid tot een state of the art web 2.0 community waar de grens tussen leven en dood nauwelijks meer voelbaar is. Luma2solator
Realtime video lichtteken installatie waarmee wereldwijd al ruim een half miljoen lichttekeningen zijn gemaakt. De van oorsprong fotografische techniek is rond de eeuwwisseling door PiPS:lab verder ontwikkeld tot een realtime videotoepassing. De installatie reist sindsdien de wereld over. In 2008 werd de Luma2solator door het Duitse ZKM in Karlsruhe aangekocht.

PIPS:lab brengt verassend multimediaal theater met eigen software, eigen hardware, eigen muziek, eigen verhalen en eigen beeld. De leden van het interdisciplinaire gezelschap hebben zich ontwikkeld tot grootmeesters van het toeval. Met de computer als mengpaneel en muziek, theater, film, tekst en humor als ingrediënten voldoen projecten van PIPS:lab nooit aan de verwachtingen.

Luma2solator
PiPS:lab light writing guide
Diespace trailer
www.pipslab.org
www.twitter.com/pipslab
www.myspace.com/pipslab
www.facebook.com/pipslab
www.youtube.com/pipslab

Temps d'images festival | 15 & 16 oktober 2010 | Issy Les Moulineaux | Frankrijk

=======