Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 14 oktober 2010

Leerlingen 2College presenteren verbeterplannen voor Tilburgse wijken

Tijdens de slotpresentatie op 15 oktober presenteren de leerlingen van 4 VMBO klassen hun verbeterplannen voor de wijken 't Zand, Reeshof, Wandelbos en Hasselt. Naast leerlingen, ouders en docenten zal wethouder Marieke Moorman -Jeugd, Onderwijs en Studentenzaken- van de gemeente Tilburg dit evenement bijwonen.

Net als vorig schooljaar doet 2College in het schooljaar 2010-2011 weer mee aan het project Welkom in onze Wijk. Op 12 oktober jl. zijn vier klassen gestart met het project. De leerlingen brengen in beeld wat zij goed en minder goed vinden in de wijk. Op een digitale kaart plaatsen ze 'prikkers' voor deze hot- en notspots. Vervolgens bedenken ze een verbeterplan. Deze plekken en het verbeterplan laten ze zien aan volwassenen. Dit kunnen wijkbewoners zijn, maar ook gemeenteraadsleden.

Op deze manier ontdekken jongeren hun wijk, denken ze mee hoe het beter kan en laten ze bestuurders en bewoners de wijk zien door de bril van jongeren. Het project Welkom in onze Wijk integreert burgerschap en participatie op een concrete en zichtbare wijze.

Eindpresentatie
Het beste plan van elke 2College klas wordt door de leerlingen gepresenteerd tijdens de eindpresentatie op vrijdag 15 oktober 2010.

U bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen! Datum : 15 oktober

Tijd : 13:00-14:00 uur
Locatie : 2College Wandelbos, aula Adres : Wandelboslaan 1
Woonplaats : Tilburg

Codename Future
Codename Future laat jongeren met het project Welkom in onze Wijk een verbinding leggen tussen jong en oud in de wijk en tussen de gemeente en scholen. Een verbinding waarbij het vooral draait om goed samenwerken. Een flink aantal gemeenten heeft al gebruik gemaakt van deze mogelijkheid, ieder op zijn geheel eigen wijze. Op dit moment doen de volgende gemeenten mee: Alkmaar, Delft, Den Haag, Dordrecht, Maastricht, Heerlen, Capelle aan de IJssel, Enschede, Zutphen, Groningen en Rotterdam.

Het project Welkom in onze Wijk is ontwikkeld in samenwerking met Creative Learning Lab, het onderwijsdomein van Waag Society en mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van het rijksbrede Actieprogramma Maatschappelijke sectoren & ICT.

Meer informatie:
welkominonzewijk.codenamefuture.nl
www.codenamefuture.nl



Ingezonden persbericht